Slovenskí policajti si zachránili povesť! Pri pokuse o útek dvoch Maročanov nepochybili

NETKY.SK • 2 August 2017, 12:35 • 2 min
Slovenskí policajti si zachránili povesť! Pri pokuse o útek dvoch Maročanov nepochybili

BRATISLAVA - V prípade pokusu o útek dvoch marockých migrantov v júli tohto roka na rakúskom letisku Schwechat, policajti, ktorí ich sprevádzali, chybu nespravili.

slovakia

left justify in out

Na facebooku Policajného zboru to uviedol riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ladislav Csémi, ktorý sa odvolal na kontrolu slovenských aj rakúskych orgánov. "Po vykonanej kontrole na príslušnom útvare Policajného zboru, napriek tomu, že tento pokus sa udial, v samotných postupoch policajtov, či už na území Slovenskej republiky, alebo Rakúska, k závažným pochybeniam nedošlo. K tomuto istému záveru dospeli aj rakúski kolegovia, čo bolo potvrdené na našom spoločnom rokovaní s mojím rakúskym partnerom 20. júla vo Viedni," povedal Csémi. Napriek tomu však spolu s rakúskou stranou dohodli ďalšie opatrenia.

 

"Budeme zvyšovať počty policajtov pri nastupovaní priamo do lietadiel, zároveň upravíme presný postup príchodu k jednotlivým lietadlám osobitne pre každého vyhosteného cudzinca," doplnil Csémi. Policajti zároveň zavedú použitie pút, ktoré vyhovejú bezpečnostným predpisom na území letiska, predpisom leteckej prevádzky a zároveň sú v prípade potreby uvoľniteľné počas letu.

"Našou základnou zásadou je použitie čo najmiernejších prostriedkov na dosiahnutie účelu. Musíme však dbať na bezpečnosť letov, pasažierov a našich policajtov," dodal Csémi.

 

Podľa medializovaných informácií štyria slovenskí policajti deportovali v polovici júla dvoch migrantov, ktorí mali z rakúskeho Schwechatu odletieť do Afriky. Na letisku však utiekli, kvôli čomu musela byť na niekoľko minút prerušená letecká premávka. Dvoch Maročanov v krátkom čase opäť zadržali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona