Vodiči pozor! Začala sa celoeurópska dopravno-bezpečnostná akcia

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 13:39 • 2 min
Vodiči pozor! Začala sa celoeurópska dopravno-bezpečnostná akcia

BRATISLAVA - Policajti na celom území Slovenska sa od dnešného dňa zapojili do celoeurópskej dopravno-bezpečnostnej akcie.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, akcia trvá do nedele 20. marca a dotkne sa účastníkov cestnej premávky v každom kraji. Podľa Baloghovej sa policajti pri kontrole zamerajú najmä na používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek.

 

"Sadnúť do auta a ihneď sa pripútať bezpečnostným pásom by malo byť zvykom každého vodiča i spolujazdcov. Bezpečnostné pásy prispievajú k bezpečnosti prepravovaných osôb. Pri dopravnej nehode zvyšujú pravdepodobnosť záchrany ľudského života," pripomína Baloghová s tým, že pripútať sa treba aj na zadných sedadlách.

 

"Samozrejmosťou by mali byť detské autosedačky a deti by mali sedieť výlučne v nich. Podľa zákona osoba, ktorá sedí na sedadle vybavenom bezpečnostným pásom, je povinná ho použiť," pokračuje s tým, že ak sa na sedadle vozidla vybavenom bezpečnostným pásom prepravuje dieťa nižšie ako 150 cm, musí mať toto sedadlo detskú autosedačku. "V prípade ich nepoužitia vodiči riskujú pokutu päťdesiat eur," spomenula.


Policajti sa zamerajú aj na ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky - na nedodržiavanie povolenej rýchlosti, porušovanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi a porušovanie základných povinností vodičov. Posvietia si tiež na chodcov a cyklistov. Akciu organizuje medzinárodná stavovská organizácia Tispol, ktorá združuje služby dopravnej polície európskych štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona