Slovenskí policajti pomáhajú na maďarsko-srbskej hranici už dva týždne, zadržali desiatky utečencov

NETKY.SK • 3 November 2015, 14:31 • 2 min
Slovenskí policajti pomáhajú na maďarsko-srbskej hranici už dva týždne, zadržali desiatky utečencov

BRATISLAVA - Slovenskí policajti už dva týždne pomáhajú na maďarsko-srbskej hranici. Do dnešného dňa odslúžili viac ako 4000 hodín v 157 hliadkach. Za ten čas zadržali 100 cudzincov a dvoch prevádzačov, ktorí neoprávnene vstúpili na územie Maďarska a schengenského priestoru. Taktiež sa priamo spolupodieľali na zadržaní takmer tridsiatky cudzincov.

slovakia

left justify in out

"Policajti sú velení do peších aj mobilných hliadok spolu s maďarskými kolegami v 12-hodinových intervaloch. V niektorých hliadkach sú podľa potreby zaradení aj vojaci maďarskej armády," priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová. Ako dodala, úsek, na ktorom hliadkujú je dlhý približne 40 km. "Monitorujú terén, pátrajú po nelegálnych migrantoch, koordinujú činnosť s ostatnými zložkami. Takmer každý deň zaznamenajú narušenie jednotlivých úsekov oplotenia s cieľom nelegálneho prechodu migrantov," doplnila hovorkyňa. Koordinácia a súčinnosť s maďarskou políciou je podľa Baloghovej na vysokej úrovni. "Slovenskí policajti už počas krátkeho času pôsobenia svojou profesionalitou dokazujú, že projekt spoločných maďarsko-slovenských policajných hliadok je mimoriadne efektívny a prínosný pri ochrane schengenskej hranice," priblížila.

 

Slovensko vyslalo 20. októbra tohto roka 50-člennú policajnú jednotku do susedného Maďarska na pomoc pri riešení migračnej krízy a ochrane schengenských hraníc Európskej únie. Ide o najpočetnejšiu jednotku v doterajšej histórii Policajného zboru, ktorá pôsobí v zahraničí. Je zložená z 20 policajtov z Úradu hraničnej a cudzineckej polície so skúsenosťami s ochranou hraníc, ktorých dopĺňajú príslušníci obvodných policajných oddelení najmä z južných častí Slovenska z Košického a Banskobystrického kraja.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies