Slovenskí policajti budú strážiť hranicu v Macedónsku

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:53 • 2 min
Slovenskí policajti budú strážiť hranicu v Macedónsku

BRATISLAVA - Do Macedónska odcestovalo 25 slovenských policajtov. Na hranici s Gréckom budú zabezpečovať verejný poriadok. TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

"Policajti budú zabezpečovať verejný poriadok a bezpečnosť na macedónsko-gréckej hranici od 4. apríla do 6. mája. Ak to bude potrebné a macedónska strana o to požiada, zostanú pomáhať aj dlhšie," povedala Baloghová.

 

Úlohou slovenských strážcov zákona je podobne ako v iných krajinách vykonávať hraničný dozor.

 

"Slovenskí policajti vykonávajú službu vo vlastných rovnošatách s vlastnou výzbrojou, vybavením a na svojich služobných vozidlách. Počas výkonu služby postupujú podľa partnerských zákonov," doplnila Baloghová.

 

Tento rok je to už druhé vyslanie spoločného tímu zahraničnej jednotky Policajného zboru SR do Macedónska, ďalšie vyslanie policajtov do tejto krajiny sa uskutoční v období od 6. júna do 7. júla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies