Slovenskí policajti budú aj toto leto pomáhať v Chorvátsku

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 10:02 • 2 min
Slovenskí policajti budú aj toto leto pomáhať v Chorvátsku

BRATISLAVA - Aj počas tohtoročných letných prázdnin budú slovenským dovolenkárom v Chorvátsku k dispozícii naši policajti. Štyri dvojčlenné hliadky budú pôsobiť v najnavštevovanejších rekreačných oblastiach od 1. júla do 31. augusta.

slovakia

left justify in out

V oblasti Podgora, Tučepi, Brela, Baška voda (Splitsko-dalmatínske policajné riaditeľstvo, policajná stanica Makarska) budú v prípade núdze k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 001. V rekreačnej oblasti Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga (Primorsko-goranské policajné riaditeľstvo, policajná stanica Crikvenica) ich zase môžu slovenskí občania kontaktovať na čísle +385 99 7201 002.

 

Ako agentúru SITA informovala Andrea Dobiášová z Prezídia PZ, cieľom vyslaných policajtov je zabezpečiť vyšší pocit bezpečnosti slovenských dovolenkárov a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez chorvátske územie. Slúžia v slovenských policajných uniformách vždy spoločne s chorvátskymi policajtmi, nemajú tu však žiadne policajné právomoci. Projekt Bezpečná turistická sezóna spustila chorvátska polícia v roku 2006. Jeho cieľom je pomoc zahraničným turistom, prevencia páchania priestupkov a trestných činov, či zvýšenie bezpečnosti na cestách. Slovensko sa do projektu zapája od roku 2008. Na Jadrane doteraz slúžilo 48 slovenských policajtov. Vlani sa na ňom zúčastnilo celkovo 56 policajtov z rôznych krajín, z toho osem slovenských. Tento rok sem vyšle svojich policajtov 12 krajín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies