Slovenskí podnikatelia si budú môcť opäť zgustnúť a hlasovať za Byrokratický nezmysel 2017

NETKY.SK • 15 December 2017, 12:05 • 2 min
Slovenskí podnikatelia si budú môcť opäť zgustnúť a hlasovať za Byrokratický nezmysel 2017

BRATISLAVA – Slovenskí podnikatelia sa už po 6-krát budú môcť zapojiť do súťaže Byrokratický nezmysel roka 2017 a poslať tak odkaz vládnym inštitúciám odkaz, čo im najviac strpčovalo život.

slovakia

left justify in out

Najväčší neúspech zaznamenali snaha o elektronizáciu verejnej správy, ktorá aj opätovným pokusom o jej spustenie zlyhala či regulácie rezortu práce a sociálnych vecí. Cieľom hlasovania je upriamiť pozornosť kompetentných na úkony, ktoré v praxi jednoducho nefungujú a zbytočne komplikujú život našim podnikateľom. Tohtoročný zoznam byrokratických absurdít je skutočne pestrý. Do ankety bolo zaradených až 39 námetov z ktorých zástupcovia podnikateľských organizácií vybrali finálovú desiatku.

 

"Za šesť rokov existencie ankety Byrokratický nezmysel podnikatelia nominovali takmer 300 absurdít. V tomto ročníku dominovali medzi nomináciami najmä námety súvisiace s elektronizáciou verejnej správy a regulácie rezortu práce a sociálnych vecí. Napriek viacerým systémovým zmenám, žiaľ, zatiaľ nevidíme zásadné zlepšenie v kvalite prijímanej legislatívy. Medzi nomináciami bolo aj v tomto roku značné zastúpenie problémov, ktoré vznikli v dôsledku legislatívy prijatej v nedávnom období a pseudoriešenia problémov, na ktoré podnikatelia upozorňovali v minulosti. Príkladom je zákon o odpadoch, ktorý prešiel za posledný rok niekoľkými novelizáciami, no k jeho zásadnému zlepšeniu nedošlo a jedno z jeho ustanovení je opäť finalistom našej anticeny," konštatuje predseda Združenia mladých podnikateľov Slovenska Ján Solík.

 

Hlavným problémom je prílišná regulácia, ktorá podnikateľom zaberá veľa času. Ten by mohli pritom využiť oveľa efektívnejšie. Súťaž má byť akýmsi zhmotnením regulácií, ktoré sa často krát vymykajú logike. "A robí to úspešne, o čom svedčí fakt, že polovica z vládneho balíčka opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia pochádza zo zoznamu nezmyslov nominovaných v rámci niekoľkých ročníkov Byrokratického nezmyslu roka," dodáva Oravec.

 

Ak podnikáte a máte chuť zapojiť sa do súťaže, môžete tak urobiť do 27. 12. 2017 a zahlasovať za byrokratický nezmysel, ktorý konkrétne vám príde zbytočný a zdĺhavý. Hlasovať za Byrokratický nezmysel roka 2017 možno na www.byrokratickynezmysel.sk.

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Pozrite si, aký kus života vám zaberie úradovanie. Toto vás šokuje!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies