Slovenskí podnikatelia by mohli pomôcť budovať ukrajinské cesty

NETKY.SK • 7 Október 2010, 07:26 • 2 min
Slovenskí podnikatelia by mohli pomôcť budovať ukrajinské cesty

Slovenskí podnikatelia by mohli pomôcť budovať ukrajinské cesty

slovakia

left justify in out

img

Slovenským podnikateľom sa črtajú zaujímavé možnosti investovania na Ukrajine v rôznych oblastiach ako doprava, letectvo či hutnícky priemysel. Pri otváraní spoločného podnikateľského fóra to dnes v Kyjeve uviedol prezident SR Ivan Gašparovič.
      "Mohli by sa napríklad zúčastniť rekonštrukčných prác na zlepšovaní cestnej siete Ukrajiny pred blížiacimi sa Majstrovstvami Európy vo futbale v roku 2012," konštatoval.
      Gašparovič tiež vyzval ukrajinské firmy na podnikanie na Slovensku. "Dnes už vieme ponúknuť zahraničným investorom veľmi zaujímavé podmienky. Ponúkame výhody voľného pohybu osôb, tovarov, kapitálu i služieb, stabilné a priaznivé investičné a podnikateľské prostredie i obchodovanie s eurom," pripomenul.
      Slovenský prezident spoločne so svojím ukrajinským kolegom Viktorom Janukovyčom vyhlásili, že jednoznačne podporujú rozšírenie vzájomných kontaktov a hlbšiu spoluprácu. Podľa Gašparoviča existuje veľký potenciál na rozvoj vzájomných vzťahov.
      Janukovyč zdôraznil, že Kyjev má záujem o prehĺbenie vzájomnej ekonomickej a obchodnej spolupráce. Príspevkom k zlepšeniu podnikateľského prostredia podľa neho bude i súčasná rozsiahla reforma ukrajinského súdnictva a intenzívnejší boj s korupciou. "Ukrajina má záujem o prilákanie investorov a urobíme všetko pre to, aby sa podnikateľské podmienky u nás zlepšili. Chceme vás presvedčiť, že Ukrajina je spoľahlivým partnerom," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies