Slovenskí plavci prekvapili, na ME ich pôjde až dvanásť

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:55 • 2 min
Slovenskí plavci prekvapili, na ME ich pôjde až dvanásť

BRATISLAVA - Na majstrovstvách Európy v krátkom bazéne v izraelskej Netanyi (2. - 6. decembra 2015) bude Slovensko reprezentovať napokon až dvanásť plavcov.

slovakia

left justify in out

Prísnejší A-limit splnili národné jednotky Richard Nagy a Katarína Listopadová, ďalej prsiari Tomáš Klobučník, Marek Botík, Andrea Podmaníková, znakárky Karolína Hájková, Karin Tomečková a univerzálka Barbora Mišendová. S "béčkom" na vlastné náklady pocestujú na šampionát Miroslava Syllabová, Pavol Jelenák, Miroslav Aschengeschvantner a Lucia Ledererová. Menej prísnejší limit zaplával aj Matej Kuchár, ale ten odišiel zbierať trénerské a životné skúsenosti do Austrálie a na ME sa nepredstaví. Nominačné obdobie sa skončilo v nedeľu 15. novembra.

"Rátali sme s nanajvýš desiatimi plavcami, ale viacerí ma milo prekvapili. Najmä Pavol Jelenák, ktorý je sparingom Riša Nagya. Som rada, že sa aj jemu podarilo prebojovať na vrcholné podujatie. O cieľoch nebudem nahlas hovoriť, veľmi sa na šampionát teším," uviedla prezidentka Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Irena Adámková. Nominácia do Netanye ešte podlieha schváleniu, ale nemala by v nej nastať nijaká zmena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies