Ministri práce vyhlásili boj nelegálnej práci a zamestnávaniu na čierno

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 09:51 • 2 min
Ministri práce vyhlásili boj nelegálnej práci a zamestnávaniu na čierno

BRATISLAVA - Ministri práce krajín V4, Rumunska a Srbska, ktorí sa stretli na Summite v Bratislave sa dohodli zabojovať proti čiernej práci a nelegálnemu zamestnávaniu ľudí z tretích krajín sveta.

slovakia

left justify in out

Výsledkom je dohoda o spolupráci pri odhaľovaní zamestnávania ilegálnych migrantov a sankcie za porušenie právnych predpisov. "Našou úlohou bolo dohodnúť sa, že veštky krajiny súhlasia s potrebou užšej komunikácie. Budeme iniciovať, aby inšpektoráty práce viac komunikovali," uviedol minister práce SR Ján Richter, ktorý inicioval toto stretnutie. 

 

Spolupráca medzi krajinami bude zameraná najmä na podporu kontrol podmienok zamestnania pracovníkov v dotknutých štátoch a to hlavne v prípade nelegálneho zamestnávania. Kontrola predpokladá zvýšenej kontroly vysielaných pracovníkov do týchto krajín.

 

Štát, ktorý zistí porušenie právnych predpisov bude musieť vyvodiť voči zamestnávateľom sankcie, ktorrý pôsobí na území daného štátu. Konkrétne formy spolupráce medzi jednotlivými ministerstvami sa vyrokujú bilaterálne medzi jednotlivými štátmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies