Slovenskí miništranti zachránili v Taliansku topiacich sa

NETKY.SK • 19 August 2015, 09:09 • 2 min
Slovenskí miništranti zachránili v Taliansku topiacich sa

BRATISLAVA – Slovenskí miništranti zachránili v severnom Taliansku pri rieke Piave troch topiacich sa ľudí, dve menšie deti a ich otca, ktorý sa pri pokuse zachrániť deti sám ocitol v ohrození. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

slovakia

left justify in out

Pred piatimi rokmi práve slovenských miništrantov zastihla tragická udalosť. Pri cyklopúti do Ríma na Európske stretnutie miništrantov jeden z nich tragicky zahynul, keď sa utopil pri kúpaní v mori. Preto ich dvadsiata cyklopúť sa tento rok niesla pod mottom „Dokončiť nedokončené“. Tento rok dorazili do Ríma po dvetisíckilometrovom šliapaní do pedálov. Miništranti z Ludrovej a okolia pod vedením svojho farára Jána Garaja zvládli trasu vedúcu cez Graz, Udine, Benátky, Ravennu, Anconu, L´Aquilu až do Vatikánu. Na tohtoročnej púti bol aj mladší brat miništranta, ktorý zahynul pred piatimi rokmi.

 

Katolícky kňaz Ján Garaj, ktorý tradíciu miništrantských cyklopútí pred 23 rokmi založil, už putoval so svojimi miništrantmi napríklad na stretnutia mládeže so Svätým Otcom v roku 1997 do Paríža, v jubilejnom roku 2000 do Ríma, po iné roky zas do Mariazellu, Turína, Medžugoria, Lúrd, Madridu, či Lyonu. Tohtoročnú púť Ján Garaj absolvoval celú na tandemovom bicykli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies