Slovenskí kresťanskí europoslanci vyzvali na odmietnutie správy o sexuálnom a reprodukčnom zdraví

NETKY.SK • 10 December 2013, 06:23 • 2 min
Slovenskí kresťanskí europoslanci vyzvali na odmietnutie správy o sexuálnom a reprodukčnom zdraví

BRUSEL/ŠTRASBURG - Predseda KDH Ján Figeľ a slovenskí europoslanci Anna Záborská a Miroslav Mikolášik (obaja KDH) dnes zaslali výzvu poslancom Európskeho parlamentu (EP) na odmietnutie Správy o sexuálnom a reprodukčnom zdraví, ktorú opätovne predložila portugalská europoslankyňa z tábora socialistov a demokratov (S&D) Edite Estrela.

slovakia

left justify in out

Podľa trojice slovenských politikov Európsky parlament nemá právomoc zasahovať svojimi uzneseniami do výlučných právomocí členských štátov. Predstavitelia KDH a zároveň aj Európskej ľudovej strany v EP preto apelujú na členov európskeho zákonodarného zboru, no najmä na všetkých 13 slovenských europoslancov, aby počas utorňajšieho hlasovania v Štrasburgu správu zamietli alebo aby podporili alternatívne prijateľné uznesenia.

"Dostávam stovky listov, v ktorých rodičia z celého Slovenska žiadajú zamietnuť túto správu. Chcem ich ubezpečiť, že zdieľam ich znepokojenie a verím, že ich hlas vypočujú aj moji kolegovia v parlamente," zdôraznila europoslankyňa Anna Záborská. Jej stranícky kolega v EP Miroslav Mikolášik zdôraznil, že táto správa je výlučne politickým nástrojom na pretláčanie potratovej a rodovej agendy na európskej úrovni. "Toto tu už bolo, že socialisti rozbíjali rodiny a vnucovali im svoju ideológiu, čo malo za následky tisícky obetí na životoch. Krajiny ako Slovensko sú príliš citlivé na to, aby sa im totalita vrátila znova z druhej strany," podčiarkol slovenský poslanec.

Kontroverznú správu o sexuálnom a reprodukčnom zdraví už europarlament v októbri po búrlivej diskusii vrátil na prepracovanie naspäť do príslušného gesčného výboru. Spravodajkyňa Estrella však podľa slovenských poslancov Záborskej a Mikolášika urobila len nepatrné zmeny.

Plénum bude o tejto správe hlasovať v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies