Slovenskí krasokorčuliari v osobnom rekorde držia postupovú priečku

NETKY.SK • 27 September 2013, 08:01 • 2 min
Slovenskí krasokorčuliari v osobnom rekorde držia postupovú priečku

OBERSTDORF - Slovenskí krasokorčuliari Federica Testová a Lukáš Csölley figurujú po štvrtkovom krátkom tanci na olympijskej kvalifikácii v nemeckom Oberstdorfe na priečke zaručujúcej postup do Soči.

slovakia

left justify in out

V novom osobnom rekorde 48,31 bodov im na tradičnom podujatí pod názvom Nebelhorn Trophy patrí priebežná deviata pozícia a sú krôčik od zisku miestenky na budúcoročné ZOH.

Tanečníci v Oberstdorfe bojujú o posledných päť olympijských miesteniek, uchádza sa o ne až 17 z 23 štartujúcich párov. Testová a Csölley sú v redukovanom poradí krajín snažiach sa o postup práve na poslednom piatom mieste zaručujúcom účasť pod piatimi olympijskými kruhmi. Pred nimi sú Turci, Číňania, Austrálčania a Japonci. V sobotu sú na programe finálové jazdy, v nich sa rozhodne, Slováci majú náskok pred Španielmi na šiestom mieste 1,62 bodu. Slovensko už jednu miestenku na ZOH v Soči má vďaka sólistke Monike Simančíkovej, ktorú ju pre krajinu získala na posledných MS v súťaži žien a s najväčšou pravdepodobnosťou sa aj priamo ona predstaví pod piatimi olympijskými kruhmi.

Dvadsaťročná rodáčka z Milána a 23-ročný Bratislavčan sa pripravovali na Nebelhorn Trophy v americkom Cantone a v Miláne pod vedením ich trénera Roberta Pelizzolu. Vo štvrtok predviedli svieži a svižný výkon na Quickstep, Slowfox a Charleston zo soundtracku "Chicaga" na motívy hudby Johna Kandera a Freda Ebba. Prekonali tak ich doterajšie maximum z tohtoročných majstrovstiev Európy, kde obsadili konečnú 17. priečku.

"Bol to dobrý krátky tanec, boli sme uvoľnení. Rozhodli sme sa, že sa nebudeme stresovať kvôli tomu, že je to olympijská kvalifikácia, snažíme sa to brať tak ako tréning. Body zatiaľ vyzerajú sľubne, uvidíme, čo prinesú voľné tance," povedal po vystúpení Csölley a jeho partnerka dodala: "Boli tam menšie chybičky, ale sú to prvé preteky v sezóne, takže sme veľmi spokojní. Najdôležitejšie je, aby sme sa na ľade cítili dobre a to ukázali aj divákom."

Na Nebelhorn Trophy štartuje aj bývalá slovenská olympionička Oľga Beständigová, ktorá spolu s bývalým skvelým futbalistom Ilhanom Mansizom reprezentujú Turecko. Ich sen dostať sa do Soči však dostal trhlinu, keď v krátkom programe športových dvojíc skončili na poslednom 19. mieste. V športovkách sa bojuje o štyri posledné miestenky, do finále pôjdu z prvého miesta majstri sveta aj Európy Tatiana Volosožarová a Maxim Trankov z Ruska vo skvelom osobnom rekorde 81,65.

Krátku jazdu sólistiek vyhrala juniorská majsterka sveta Ruska Jelena Radionovová. Medzi ženami aj medzi mužmi je v hre po šesť miesteniek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona