Slovenskí hokejisti zdolali Nórsko

NETKY.SK • 22 December 2013, 13:43 • 2 min
Slovenskí hokejisti zdolali Nórsko

AROSA - Víťazom turnaja sa stalo Bielorusko vedené bývalým trénerom slovenskej reprezentácie Glenom Hanlonom.

slovakia

left justify in out

Arosa 21. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v sobotu vo svojom druhom zápase na turnaji Arosa Challenge 2013 nad výberom Nórska 4:2 a na podujatí obsadili konečné 3. miesto. Víťazom tretieho ročníka turnaja konajúceho sa vo švajčiarskom vysokohorskom stredisku Arosa sa stalo Bielorusko vedené bývalým trénerom slovenskej reprezentácie Glenom Hanlonom, ktoré vo finále zdolalo domáci tím 3:2 po samostatných nájazdoch.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka v riedko zaplnenom Športovom a kultúrnom centre od začiatku diktovali tempo hry a úvodnú tretinu vyhrali vďaka premiérovému gólu Juraja Mikuša v reprezentácii a "lakrosovej" trefe Adama Lapšanského 2:0. Na začiatku druhého dejstva zvýšil náskok Radoslav Tybor, Nóri odpovedali zásahom Robina Dahlströma. V záverečnej tretine si už Slováci pohodlne ukontrolovali víťazstvo, na 4:1 upravil v presilovke Ivan Baranka, Nóri sa zmohli už len na korekciu výsledku zásluhou Steffena Thoresena.

Hráči spod Tatier si tak v 23. vzájomnej konfrontácii so severským súperom zapísali 17. výhru. Slovenskí hokejisti tak ukončili sériu prehier, víťazný debut v národnom tíme absolvoval brankár Marek Čiliak.

Turnaj bol pre Slovákov záverečnou medzinárodnou previerkou pred februárovými zimnými olympijskými hrami. Ešte pred odletom do Soči odohrá európska časť olympijského tímu 3. februára na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave exhibičný duel proti výberu Tipsport extraligy, svoje účinkovanie na ZOH 2014 potom Slováci otvoria 13. februára súbojom v A-skupine proti USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies