Slovenskí hokejisti začali ďalšiu fázu prípravy bez Čiliaka a Grígera

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 16:14 • 2 min
Slovenskí hokejisti začali ďalšiu fázu prípravy bez Čiliaka a Grígera

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia v utorok popoludní začala s ďalšou fázou prípravy na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave, ktoré sa uskutočnia od 1. do 17. mája. Tréner výberu SR Vladimír Vůjtek mal v porovnaní s predchádzajúcim týždňom takmer totožný káder, mužstvo opustil iba mladý útočník extraligového Popradu Dávid Gríger.

slovakia

left justify in out

"Gríger je mladý chlapec, má perspektívu. Mužstvo budujeme už dlhšiu dobu, hráči v ňom majú už niečo odohrané. Nemôžeme preto držať veľké množstvo hráčov, keďže čakáme aj na hokejistov zo Sparty, sledujeme slovenské finále a koncom tohto týždňa budeme vidieť, ako to vyzerá v NHL," povedal tréner SR Vladimír Vůjtek, ktorého zverencov v tomto týždni preveria reprezentanti Česka. Súboje sa uskutočnia 9. a 10. apríla v Jihlave. V súčasnosti figuruje v kádri tímu SR trio brankárov, desať obrancov a pätnásť útočníkov.

 

Slováci počas minulého týždňa absolvovali súboje proti Švédom - v Trenčíne sa z víťazstva 4:3 tešili "tri korunky", v Bratislave triumfoval slovenský tím 3:1. Na budúci týždeň by sa mal pripojiť k mužstvu brankár Marek Čiliak z Komety Brno a tréner Vůjtek chce pozvať aj niektorých z hráčov pražskej Sparty.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na prípravné zápasy proti Česku:
Brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Ján Laco (Barys Astana, Rus./KHL)
Obrancovia: Ivan Baranka (Slovan Bratislava), Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava/Dukla Trenčín), Peter Podhradský (Lada Togliatti, Rus./KHL), Michal Sersen (Slovan Bratislava), Karol Sloboda (Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL)
Útočníci: Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Mário Bližňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Rastislav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel.), Tomáš Marcinko (HC ČSOB Pardubice, ČR), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava), Ján Sýkora (HC Škoda Plzeň), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice, ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Viedenský (HKP Hämeenlinna, Fín.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies