Slovenskí hokejisti už poznajú svojich súperov v play-off. Máme šancu na odplatu!

NETKY.SK • 18 Február 2018, 15:15 • 2 min
Slovenskí hokejisti už poznajú svojich súperov v play-off. Máme šancu na odplatu!

PJONGČANG - Na olympijskom hokejovom turnaji sú už jasné osemfinálové a štvrťfinálové dvojice. Slovenskí hokejisti majú jedinečnú šancu pomstiť sa svojim súperom za predchádzajúce porážky. V osemfinále totiž narazia v utorok na tím USA, s ktorým prehrali v skupine 1:2. Víťaz tohto súboja potom v stredu nastúpi vo štvrťfinále proti Česku. A tu nemusíme pripomínať boľavé vyradenie našich v štvrťfinálovom súboji na ZOH v Turíne 2006...

slovakia

left justify in out

Kľúč turnaja bol jasný dopredu. Do štvrťfinále postúpili víťazi troch skupín a najlepší z druhého miesta. Priamo do štvrťfinále tak idú tímy Švédska (1.), Českej republiky (2.)  a Ruska (3.) a ako najlepší z druhého miesta tím Kanady (4.). 

 

Osemfinálové dvojice sa poskladali podľa umiestnenia v tabuľkách a podľa zisku bodov. Na piatom mieste sa umiestnili Fíni, na šiestom Slovinci, na siedmom USA, na ôsmom Švajčiari, na deviatom Nemci, na desiatom Slováci, na jedenástom Nóri a na poslednom dvanástom domáca Južná Kórea.

 

V osemfinále sa tak stretnú tieto dvojice: Fínsko (5.)  - Južná Kórea (12.), Slovinsko (6) - Nórsko (11.), USA (7.) - Slovensko (10.), Švajčiarsko (8.) - Nemecko (9.). 

 

Víťaz nášho duelu sa stretne s Českou republikou. Nielen vyradenie v osemfinále olympijského turnaja v Soči 2014, kde sa našim vôbec nedarilo, ale najmä prehra s Čechmi vo štvrťfinále na olympiáde v Turíne 2006, kde sme vyhrali skupinu, stále bolí. Vtedy sme mali najlepší tím v histórii a o medaily nás pripravil jeden nevydarený zápas, práve proti susedom. Čo poviete, chlapci, nie je ideálny čas pomstiť sa? 

 

Pravda, to by sa naši museli zlepšiť a vrátiť sa k tomu, čo predvádzali od piatej minúty súboja s Ruskom. Potom majú šancu poraziť kohokoľvek, najmä keď v tímoch chýbajú najlepší hráči z NHL.

 

Tak, držme našim palce, snáď nás milo prekvapia už v osemfinálovom zápase proti USA. Slovensko, do toho!

 

Program kvalifikácie o postup do štvrťfinále:

 

utorok 20. februára:

 

4.10 SEČ: SLOVENSKO - USA

8.40 SEČ: Slovinsko - Nórsko

13.10 SEČ: Fínsko - Kórejská republika

13.10 SEČ: Švajčiarsko - Nemecko

 

Štvrťfinálové dvojice pre play off: 

 

Streda 21. februára:

 

Švédsko - Švajčiarsko/Nemecko

4.10 SEČ Česko - USA/Slovensko

Rusko - Slovinsko/Nórsko

Kanada - Fńsko/Južná Kórea

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies