Slovenskí hokejisti sú v neistote, stále nevedia v akých dresoch odohrajú šampionát

NETKY.SK • 19 Apríl 2019, 11:17 • 2 min
Slovenskí hokejisti sú v neistote, stále nevedia v akých dresoch odohrajú šampionát

BRATISLAVA - Aj pár týždňov pred začiatkom MS v hokeji nie je jasné v akých dresoch nastúpia reprezentanti Slovenska. Slovenská hokejová reprezentácia na májových majstrovstvách sveta v domácom prostredí nastúpi pravdepodobne od začiatku turnaja v dresoch so štátnym znakom na hrudi, na tom mieste teda bude absentovať logo Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

slovakia

left justify in out

SZĽH  medzičasom spustil aj predaj športového oblečenia a darčekových produktov, ktorým dominuje práve nové zmodernizované logo.

 

Štátny znak na nových dresoch pritom neabsentoval, ale nachádzal sa na rukávoch v ich hornej časti. Nový dizajn dresov sa okrem iných nepáčil ani skupine slovenských zákonodarcov a poslanci za Slovenskú národnú stranu (SNS) Anton Hrnko, Jaroslav Paška, Tibor Jančula, Štefan Zelník a Dušan Tittel preto pripravili novelu zákona o štátnych symboloch, ktorá by vstúpila do platnosti 15. mája. Hokejové MS v Bratislave a Košiciach sa uskutočnia od 10. do 26. mája 2019.

 

 

 


Spomenutú novelu schválil slovenský parlament, no prezident Andrej Kiska ju nedávno vrátil Národnej rade SR na opätovné prerokovanie. Zákonodarcovia však môžu prelomiť veto hlavy štátu opätovným schválením na schôdzi, ktorá sa začne 9. mája. "Nesúhlasím s touto novelou, ale zväz garantuje, že budeme akceptovať právny stav, ktorý bude počas majstrovstiev sveta. Pokiaľ ide o dresy, podľa tohto sa prispôsobíme," uviedo prezident SZĽH Martin Kohút.

 

 

FOTO+VIDEO Toto logo budú mať naši hokejisti na hrudi! Mariána Hossu nový vizuál dresov slovenskej reprezentácie oslovil

 

 

 

Spomedzi zostávajúcich pätnástich účastníkov MS 2019 až jedenásť výberov nastupuje v dresoch na hrudi s logom, ktoré väčšinou vychádzajú zo štátneho znaku danej krajiny. Výnimkami sú tímy Nemecka, Ruska, Švajčiarska a Rakúska, ktoré na šampionát plánujú vycestovať s dresom na hrudi so štátnym znakom.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona