Slovenskí hokejisti skončili na Nemeckom pohári tretí

NETKY.SK • 11 November 2012, 19:34 • 2 min
Slovenskí hokejisti skončili na Nemeckom pohári tretí

Slovenskí hokejisti skončili na Nemeckom pohári tretí - Hokej Slovenskí hokejisti prehrali v nedeľňajšom poslednom zápase Nemeckého pohára v Mníchove s domácim výberom 0 2 a na turnaji obsadili so ziskom troch bodov až konečné tretie miesto. Nemci po prvý

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejisti prehrali v nedeľňajšom poslednom zápase Nemeckého pohára v Mníchove s domácim výberom 0:2 a na turnaji obsadili so ziskom troch bodov až konečné tretie miesto.

Nemci po prvých dvoch bezgólových tretinách rozhodli o svojom víťazstve v záverečnej dvadsaťminútovke a po skončení zápasu sa tešili z celkového triumfu. Druhé miesto obsadilo Švajčiarsko, posledná skončila bez zisku bodu Kanada.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka na prvej reprezentačnej akcii v sezóne 2012/13 dosiahli jedno víťazstvo a dve prehry. Na turnaji v bavorskej metropole okrem Nemecka nestačili ani na Švajčiarsko (2:3), jediný triumf dosiahli nad Kanadou (5:2), takže napokon nedokázali obhájiť minuloročné prvenstvo.

Slováci po víťazstve Švajčiarska nad Nemeckom 6:1 nastúpili s imperatívom víťazstva o dva góly, no úvod zápasu tomu nezodpovedal. Nemci boli v prvej päťminútovke aktívnejší a hráči v modrom sa k vážnejšiemu ohrozeniu bránky dostali až v jej závere, keď Kotschnewovu pozornosť vyskúšal Hudáček. 

Janus musel predviesť svoje umenie.
V 8. minúte musel predviesť svoje umenie aj Janus, keď obrana pred ním neustrážila Ullmana. O minútu neskôr Buchwieser hrubo fauloval Šťastného, za čo si vyslúžil trest do konca zápasu. 

V následnej päťminútovej presilovke Valábik síce dopravil puk za bránkovú čiaru, ale nemeckí arbitri po konzultácii situácie s videorozhodcom gól neuznali. Domáci sa v ďalšom priebehu oslabenia bez väčších problémov ubránili, no smerom dopredu boli aj oni bezzubí.

Obraz hry sa nezmenil ani v druhej tretine a zaplnený štadión sledoval predovšetkým bojovný hokej. V 25. minúte sa dostával do šance Hovorka, ale nemecká obrana jeho pokus zblokovala na ochrannú sieť. Na druhej strane dostali Nemci v 29. minúte možnosť presilovej hry, ale vylúčenie Kudroča nepotrestali. Slovenskému výberu sa nedarilo vytvoriť si súvislejší tlak a v závere tretiny to boli domáci, kto mohol otvoriť skóre. Dve minúty pred druhou sirénou sa Gogulla ocitol sám pred Janusom, ktorého však ani na dvakrát neprekonal.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies