Slovenskí hokejisti budú na MS bojovať aj o olympijskú miestenku, Kórea má istú účasť

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 15:51 • 2 min
Slovenskí hokejisti budú na MS bojovať aj o olympijskú miestenku, Kórea má istú účasť

ŽENEVA - Účasť na olympijskom hokejovom turnaji v Pjongčangu 2018 si automaticky zaistí prvých osem tímov podľa rebríčka IIHF po májových MS v Česku. Medzinárodná hokejová federácia v utorok zverejnila kvalifikačný formát, pričom istú miestenku pridelila aj Kórejskej republike ako organizátorovi ZOH 2018.

slovakia

left justify in out

Slovákom patrí v aktuálnom renkingu IIHF ôsme miesto, takže ak chcú priamo postúpiť na ZOH 2018, potrebujú si túto priečku minimálne udržať. Inak si budú musieť postup na zimnú olympiádu vybojovať v kvalifikácii, ktorá bude v záverečnej fáze rozdelená do troch štvorčlenných skupín.

 

Hokejový turnaj v Pjongčangu sa odohrá rovnakým systémom ako vo Vancouveri 2010 a Soči 2014. Tucet tímov rozdelia do troch štvorčlenných skupín, pričom do vyraďovacej časti postúpia všetci, no kým najlepšie štyri mužstvá zo skupinovej časti budú mať isté štvrťfinále, zvyšná osmička oň bude musieť zabojovať v kvalifikačnom kole.

 

O nasadení družstiev pre ženský hokejový turnaj v rámci ZOH 2018 rozhodne až budúcoročný rebríček IIHF, automatickú miestenku bude mať päť najlepších tímov po MS 2016. Na turnaji bude hrať rovnako ako v Soči osem družstiev rozdelených do dvoch skupín

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies