Slovenskí hokejbalisti sú majstri sveta, vo finále zdolali Česko

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 08:31 • 2 min
Slovenskí hokejbalisti sú majstri sveta, vo finále zdolali Česko

ST. JOHN´S - Slovenskí hokejbalisti sa druhýkrát v histórii stali majstrami sveta, keď v nedeľňajšom finále svetového šampionátu vyhrali v kanadskom St. John's nad obhajcom titulu Českom 2:1. Ženy Slovenska neobhájili titul spred dvoch rokov a po finálovej prehre 0:2 s domácou Kanadou získali striebro.

slovakia

left justify in out

Slováci si v očakávanom finálovom derby poradili s Českom vďaka gólom Borisa Oravca a Jaroslava Martinusíka a nadviazali na zlatú radosť svojich krajanov ešte z roku 1999 z MS vo Zvolene. Pred dvoma rokmi v Bratislave si slovenskí reprezentanti vybojovali bronz. Slováci na každom z doterajších desiatich šampionátov získali medailu (2-2-6) a v nedeľu Čechom prekazili oslavy majstrovského hetriku. 

Tretie miesto obsadili Kanaďania, ktorí zdolali v zápase o 3. miesto Portugalsko 7:3.

Slovenské hokejbalistky neobhájili titul z Bratislavy, Kanaďanky im totiž odplatili finálovú prehru spred dvoch rokov a tešili sa z triumfu 2:0. Oba góly víťaziek zaznamenala Tulková.

Zverenky trénera Jaroslava Kolibíka sa do finále dostali štvrtýkrát za sebou a inkasovali v ňom od Kanady vôbec prvé góly na turnaji. Hráčky "javorového listu" získali celkovo už svoj tretí titul zo štyroch doterajších šampionátov. Pre slovenské reprezentantky je to tretie striebro v histórii. Do All-Star tímu MS sa dostali aj Slovenky Zuzana Tomčíková a Ivana Gajdošová, za najlepšiu obrankyňu vyhlásili Petru Pravlíkovú.

"Bol to veľmi ťažký zápas po hernej, taktickej i psychickej stránke. Dievčatá bojovali čo im srdce stačilo, nechali na ihrisku všetko. Som na ne hrdý," citoval www.tophbl.sk trénera ženskej reprezentácie Jaroslava Kobylíka. Smutná hráčka Eva Raková dodala: "Chceli sme titul, ale myslím si, že po čase oceníme aj to striebro. Bojovali sme všetky do jednej, nemáme sa za čo hanbiť."

Bronz si vybojovali rovnako ako na troch predchádzajúcich MS hokejbalistky Česka, ktoré v súboji o 3. miesto zdolali USA jednoznačne 5:0.

Individuálne ocenenia sa ušli aj slovenským hokejbalistom. Brankár Stanislav Petrík sa stal najužitočnejším hráčom šampionátu, Marek Slovák jeho najlepším útočníkom a najlepším strelcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona