Slovenskí hasiči víťazmi v požiarnom útoku na medzinárodnej olympiáde

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 16:20 • 2 min
Slovenskí hasiči víťazmi v požiarnom útoku na medzinárodnej olympiáde

MULHOUSE - Slovenskí hasiči dnes zaznamenali veľký úspech na XV. ročníku medzinárodnej olympiády v hasičskom športe, ktorý sa koná vo francúzskom meste Mulhouse.

slovakia

left justify in out

Podarilo sa im dosiahnuť najlepší čas v disciplíne požiarny útok. S vynikajúcim časom 23,59 sekundy dokázali poraziť viacerých velikánov tejto kráľovskej disciplíny, medzi ktorých nepochybne patria Rusi, Bielorusi a Ukrajinci.

Reprezentačné družstvo Slovenskej republiky tvorili súťažiaci Zoltán Draga, Jakub Pavelka, Dávid Goldman, Dávid Kalužník, Peter Vitko, Štefan Belko, Michal Marcinek, Ondrej Žuža, Robert Baláž, Ján Šulek, Vladimír Suržin (tréner), Ján Jochman (rozhodca), Peter Mláka (zdravotník), Ľudovít Bugár (rozhodca) a Marian Dritomský (vedúci delegácie).

Medzinárodnú olympiádu v hasičskom športe organizuje celosvetová organizácia CTIF, pričom na uvedenom podujatí vo Francúzsku súťaží viac ako 3000 hasičov z 30 členských krajín. "Slovenskí reprezentanti na tomto podujatí opäť potvrdili, že patria medzi svetovú elitu hasičských športových družstiev," uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies