Slovenskí hasiči pomôžu Grékom v boji proti lesným požiarom

NETKY.SK • 7 August 2021, 14:27 • 2 min
Slovenskí hasiči pomôžu Grékom v boji proti lesným požiarom

BRATISLAVA - Slovenskí hasiči pomôžu Grékom v boji proti lesným požiarom. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

slovakia

left justify in out

„Hasičský a záchranný zbor po odsúhlasení Ministerstvom vnútra SR aktuálne zhromažďuje a pripravuje techniku a príslušníkov z Modulu pozemného hasenia lesných požiarov. Modul bude v najbližších hodinách vyslaný na pomoc v boji s rozsiahlym lesným požiarom v Grécku." 

 



Dodala, že HaZZ už zaslal Grécku zoznam techniky, ktorá môže byť vyslaná na pomoc pri hasení rozsiahleho požiaru neďaleko Atén. „Momentálne sa čaká na vyjadrenie gréckej strany, či našu pomoc príjme." 

 

Súvisiaci článok: Grécko prehráva boj s lesnými požiarmi! Miestnym hasičom prišli na pomoc kolegovia zo zahraničia

Grécki hasiči bojujú s 56 aktívnymi požiarmi, uviedol ešte v piatok šéf tamojšej civilnej ochrany Nikos Hardalias. Príkazy k evakuácii vydali pre viaceré obývané oblasti na pevnine i na ostrove Eubója. Požiar blízko Atén sa blíži k hlavnému mestskému rezervoáru vody – jazeru Maratón. Hardalias vysvetlil, že podmienky, v ktorých pracujú, sú veľmi nebezpečné.

Pozemný hasiaci modul je kombinácia fyzických síl a technických prostriedkov určený na boj s požiarmi v lese. Hasiči majú v rámci modulu k dispozícii rôzne druhy techniky od ľahkých zásahových vozidiel po ťažké a tiež napríklad štvorkolky alebo zásahové kontajnery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona