Slovenskí hasiči odišli pomáhať do Česka

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 10:53 • 2 min
Slovenskí hasiči odišli pomáhať do Česka

BRATISLAVA - Slovenskí hasiči odišli do Česka pomáhať odstraňovať škody, ktoré tam spôsobili povodne. Do Ústeckého kraja so sebou berú veľkokapacitné čerpadlo Sigma s maximálnym prietokom 15.000 litrov vody za minútu, ale aj veľké terénne auto a univerzálny záchranný čln.

slovakia

left justify in out

"Táto skupina je zložená zo šiestich príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a predpokladané nasadenie je sedem dní," povedal dnes Marián Dritomský, vrchný radca špecialista HaZZ. Hasiči odchádzajú do oblasti Litoměřice v Ústeckom kraji. Dritomský uviedol, že o pomoc Česi nežiadali, ponúklo im ju Slovensko. "Česká republika ponuku akceptovala," doplnil. Skupina sa bude prepravovať troma vozidlami - malým terénnym, ramenovým nakladačom a veľkým terénnym autom s možnosťou brodenia.

Slovenskí hasiči majú skúsenosti s pomocou v zahraničí. "Naposledy sme zasahovali minulý rok pri požiari lesa v obci Bzenec na južnej Morave. Predtým sme boli nasadení v reálnych zásahoch v Turecku," informoval Dritomský.

Hladiny väčšiny českých riek klesajú a ľudia začínajú s upratovaním po povodniach, informovala Česká televízia. Povodňová vlna krajinu pozvoľna opúšťa, stav extrémneho ohrozenia platí už iba na rieke Kamenica v Hřensku v okrese Děčín v Ústeckom kraji. Povodne zasiahli zhruba 700 českých obcí a viac než 20.000 ľudí muselo opustiť svoje domovy. Bez dodávok elektriny naďalej zostávajú tisícky ľudí, pričom najhoršia situácia je na severe krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies