Slovenskí hádzanári si pripísali druhé víťazstvo nad Gréckom

NETKY.SK • 27 Október 2013, 08:54 • 2 min
Slovenskí hádzanári si pripísali druhé víťazstvo nad Gréckom

MODRA - V druhom medzištátnom prípravnom stretnutí zvíťazili nad Gréckom 28:24.

slovakia

left justify in out

Slovenskí hádzanári vyhrali v sobotu v Modre aj v druhom medzištátnom prípravnom stretnutí nad Gréckom 28:24. Už v piatok zdolali rovnakého súpera v Topoľčanoch hladko 30:20.

V zápasoch proti Grécku dostali od trénera Zoltána Heistera príležitosť hráči širšieho kádra zo slovenskej extraligy, pri budúcotýždňovom vstupe do kvalifikácie MS 2015 proti Cypru v stredu v Považskej Bystrici a proti Rumunsku v nedeľu v Bukurešti už bude mať k dispozícii silnejšiu ekipu vrátane legionárov.

Sobotňajší zápas mal úplne iný priebeh ako ten piatkový. Gréci sa prezentovali výrazne lepšou defenzívou na čele s dobre chytajúcim gólmanom Kaffatosom a v 8. minúte prvýkrát domácim odskočili na 6:4. Slovákov držali v hre najmä úspešné sedmičky Volenticsa, napriek tomu v 16. minúte prehrávali už 7:11 a kouč Heister musel svojim zverencov dohovoriť počas oddychového času. Grécky tím bol v prvom polčase lepší a zaslúžene viedol o tri góly.

Po zmene strán najskôr Slováci nastrelili dvakrát žrď, potom ale spoluhráčov podržal brankár Žernovič a tí najmä zásluhou presnej ruky Polakoviča šnúrou piatich gólov otočili v 49. minúte z 11:15 na 16:15. Štvrťhodinu pred koncom viedli domáci už 21:18 a hoci súper ešte zdramatizoval priebeh v 55. minúte vyrovnaním na 24:24, koncovka patrila jednoznačne slovenskému tímu.


Prípravný medzištátny zápas hádzanárov v Modre:

Slovensko - Grécko 28:24 (11:14)

Zostava a góly SR: Cibere, Žernovič - Miženko 2, M. Volentics 6/6, Ľ. Ďuriš 1, Polakovič 6, Mazur 3, Adamčík 1, Laho, Hriňák, Vallo 2, Zechmeister, Slaninka 4, Takáč, M. Briatka 3. Najviac gólov Grécka: Tziras 6, Palaskas 5/1. Rozhodovali: Brunovský, Čanda, vylúčenia 3:5, 7m hody: 6/6 – 2/1, 200 divákov.

Zoltán Heister, tréner SR: "Sám som bol zvedavý, či zopakujeme veľmi dobrý výkon z piatka. V prvom polčase to nebolo ono, najmä čo sa týka nasadenia a agresivity. Preto sme si k tomu v kabíne niečo povedali a potom už chlapci vydali zo seba to, na čo majú a otočili vývoj. Chalani z extraligy v dueloch s Gréckom ukázali, že majú talent a právom patria do širšieho kádra. Práve takéto zápasy sú pre nich vynikajúcou školou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies