Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v baráži s Holandskom 0:2

NETKY.SK • 12 Október 2012, 06:55 • 2 min
Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v baráži s Holandskom 0:2

Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v baráži s Holandskom 0 2 - Futbal Zverencov trénera Ivana Galáda čaká odveta v Rotterdame v pondelok 15. októbra.

slovakia

left justify in out

img

Zverencov trénera Ivana Galáda čaká odveta v Rotterdame v pondelok 15. októbra. Na záverečný turnaj postúpia víťazi siedmich barážových duelov, ktorých doplní Izrael ako organizátor šampionátu.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali vo štvrtok v prvom zápase baráže o postup na ME 2013 v Senci s Holandskom 0:2. Triumf suverénneho víťaza 10. kvalifikačnej skupiny zariadil v druhom polčase dvoma gólmi Marco Van Ginkel.

Už po siedmich sekundách mohol otvoriť skóre Pauschek, ktorý sa hneď po rozohraní lopty a rýchlej akcii dostal až pred brankára Zoeta, ten však včasným vybehnutím zmaril jeho príležitosť. Hostia prvýkrát pohrozili v siedmej minúte, no Van Ginkel spred šestnástky namieril len do stredu brány.

O päť minút neskôr hlavičkoval po centri Mikoviča z pravej strany Kiss iba do rúk súperovho gólmana. Onedlho sa na druhej strane dostal k nebezpečnému zakončeniu Blind, keď lopta len tesne minula vinkel Šullovej svätyne. 

Mladí Slováci hrali s favoritom vyrovnanú partiu, čo dokumentovala aj tutovka Maka z 19. minúty. Po Mikovičovej kolmici sa rútil sám na Zoeta a hoci ho dokázal obísť, jeho zakončeniu v páde chýbala razancia a obranca stihol upratať loptu na rohový kop. 

Do konca polčasu si už ani jedno z mužstiev nevypracovalo žiadnu vážnejšiu šancu, zaujali len dva tvrdé, ale nepresné pokusy Maka.

Aj po zmene strán sledovali diváci na vypredanom štadióne Národného tréningového centra zaujímavý futbal. V 54. minúte sa postaral o vzruch ďalekonosnou strelou tesne vedľa Wijnaldum, no o ďalšie dve minúty už hostia udreli po tom, čo sa Van Ginkel dostal za chrbát domácej obrany a strelou k žrdi nedal Šullovi šancu - 0:1. 

Holanďania po tomto momente prevzali iniciatívu a v 62. minúte mohol zvýšiť ich náskok po rýchlej akcii De Jong, ktorého strele chýbali len milimetre. V 67. minúte Zoet s námahou vytesnil Mikovičovu strelu na rohový kop, po ktorom sa takmer podarilo vyrovnať Kolčákovi, keď jeho odkop v tiesni z polovice ihriska vyškriabal holandský gólman spod brvna. 

Snaženie domácich výrazne otupil v 82. minúte Van Ginkel svojim druhým gólom, keď v skrumáži zvlízka dorazil loptu do siete - 0:2. Tri minúty pred koncom ešte spred veľkého vápna napriahol Lásik, no nepochodil rovnako ako ani v nadstavenom čase Kolčák.

Zverencov trénera Galáda čaká odveta v Rotterdame v pondelok 15. októbra. Na záverečný turnajpostúpia víťazi siedmich barážových duelov, ktorých doplní Izrael ako organizátor šampionátu.

Kvalifikácia ME 2013 do 21 rokov, 1. zápas baráže:
Slovensko "21" - Holandsko "21" 0:2 (0:0)

Zostavy a striedania:
Slovensko "21": Šulla - Štetina, Gyömbér, Kolčák, Čonka - Greguš, Lásik - Pauschek (59. Holúbek), Kiss (77. Oršula), Mak - Mikovič (88. Vojtuš)

Holandsko "21": Zoet - Leerdam, Bruma, Nuytinck (86. Dijks), Blind - Wijnaldum, Maher, Clasie, Van Ginkel - De Jong, Wildschut (75. Cabral) 

Góly: 56. a 82. Van Ginkel. Rozhodovali: Gautier - Annonier, Jeanne (všetci Fra.), ŽK: Gyömbér, Lásik, Štetina - Nuytinck, Van Ginkel 
Počet divákov: 3260 (vypredané)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona