Slovenskí futbalisti do 17 rokov zvíťazili nad SAE 2:0

NETKY.SK • 24 Október 2013, 10:50 • 2 min
Slovenskí futbalisti do 17 rokov zvíťazili nad SAE 2:0

ABÚ ZABÍ - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov zdolali v Abú Zabí rovesníkov z domácich Spojených arabských emirátov v stredajšom dueli v A-skupine na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie 2:0, nestačilo to na priamy postup do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Zverenci Ladislava Pecka boli v celom zápase jasne lepším tímom, dvakrát sa gólovo presadil najlepší strelec tímu SR Tomáš Vestenický. Mladí Slováci zvíťazili napriek červenej karte zo záveru prvého polčasu, keď po dvoch napomenutiach musel odísť predčasne pod sprchy Jakub Grič. 

Keďže Brazília v súbežnom dueli zdolala Honduras 3:0, Slovensko napokon obsadilo v A-skupine tretie miesto a bude čakať na vývoj v internej tabuľke tretích tímov. 

MS hráčov do 17 rokov - A-skupina - streda: 
Slovensko "17" - SAE "17" 2:0 (1:0) 
Góly: 36. a 68. T. Vestenický, ŽK: 2. Grič, 15. Haraslín, 68. T. Vestenický, 68. Hromada - 47. A. Omar, 72. Humaid, 75. Hussain, 87. R. Ahmed, ČK: 45. Grič (SR) po druhej ŽK, rozhodoval: Soto (Ven.) 

Zostavy
Slovensko: Junas - Vodecký (46. Sipľak), Vavro, Grič, Kupec - F. Lesniak, Hromada - A. Kadlec, Haraslín (90.+ Čmelík), Špalek - T. Vestenický (80. Chvátal) 
SAE: M. Alshamsi - Ahmad, J. Omar (46. Alameri), R. Ahmed, Alkhasibi - Humaid, S. Alshamsi, A. Omar, Khalfan (52. Hussain) - Kazim (46. Lashkari), Akberi 

Mladí Slováci vstúpili do zápasu "o všetko" aktívne, už v 1. min vystrelil v nebezpečnej pozícii Špalek, no brankár domáceho tímu bol pozorný. Peckovi zverenci sa mohli ujať vedenia aj o štyri minúty neskôr, keď sa Vestenický ocitol sám pred svätyňou SAE, pokus mu však nevyšiel a gólman Alshamsi pohodlne chytil loptu. Slováci boli aktívnejší, hrozili najmä útokmi z ľavej strany, na ktorej operoval Špalek z FC Nitra. Ďalšia veľká šanca SR prišla v 20. min: Haraslín sa predral domácou obranou, obišiel aj gólmana, do strely do prázdnej bránky mu však v poslednej chvíli vložil nohu stopér Ahmad. Slováci sa dočkali v 36. min, keď Vestenický po voľnom kope umiestnenou hlavičkou k ľavej žrdi otvoril skóre. Krátko pred koncom prvého polčasu dostal stopér Grič po druhej žltej aj červenú kartu. 

Začiatok druhého dejstva mal podobný charakter ako úvod prvého. Najaktívnejší hráč na ihrisku Špalek v 50. min pomotal hlavy obrancom SAE, ale jeho prihrávka z pravej strany nenašla adresáta. O minútu vnikol do pokutového územia Kadlec, dostal sa však do priveľkého uhla. V 54. min bol v permanencii aj slovenský brankár Junas, ktorý vytlačil na roh jedovatú strelu Akberiho. V 67. min Vestenický pridal druhý gól Slovenska, keď opäť hlavou zužitkoval rohový kop Haraslína. V 83. min mohli Slováci streliť tretí gól, striedajúci Chvátal však nevyužil ponúknutú možnosť po prihrávke Hromadu. 

Hlas: 
Ladislav Pecko (tréner SR "17"): "Išli sme do zápasu s tým, že musíme vyhrať, ak chceme pomýšľať na postup. Myslím si, že sme boli lepším tímom počas celého duelu, hoci sme dlho hrali v oslabení. Kráčali sme za víťazstvom, mali sme dostatok šancí. Vylúčenie v prvom polčase nás trošku pribrzdilo, ale chlapci zápas zvládli tak, ako sme si predstavovali. Zajtra si urobíme voľný deň. Ak osud určí, že postúpime, tak sa budeme pripravovať ďalej. Ak nie, tak odcestujeme s pocitom dobre odvedenej práce. Podľa mňa sme ukázali, že sme tu boli právom." 

Druhý zápas v A-skupine: 
Honduras - Brazília 0:3 (0:2) 
Góly: 14. a 45. Boschilia, 64. Caio 

Konečná tabuľka A-skupiny: 
1. Brazília 3 3 0 0 15:2 9 - istý postup do osemfinále 
2. Honduras 3 1 1 1 4:6 4 - istý postup do osemfinále 
3. Slovensko 3 1 1 1 5:8 4 
4. SAE 3 0 0 3 2:10 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona