Slovenskí fanúšikovia v Petrohrade: Rodičia s deťmi a pánske jazdy

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 11:56 • 2 min
Slovenskí fanúšikovia v Petrohrade: Rodičia s deťmi a pánske jazdy

PETROHRAD - Slovenskí fanúšikovia v Petrohrade výsledkovým optimizmom nešetrili. Do mesta na Neve si niektorí prišli užiť nielen hokejové MS, ale aj svoje ratolesti v akcii, ktoré sa predstavia na medzinárodnom turnaji pri príležitosti Dňa víťazstva.

slovakia

left justify in out

Prvé skupinky slovenských priaznivcov sa zhromaždili v okolí Športového paláca Jubilejnyj už necelé tri hodiny pred zápasom. Rodičia s malými hokejistami boli pozitívne naladení a v dueli proti Maďarom si nepripustili nič iné ako víťazstvo. Do Petrohradu sa s nimi vybral aj bývalý úspešný reprezentant Michal Štrbák so synom. "Jednoznačné víťazstvo, podľa mňa vyhráme 5:0," jasne odvetil František z Lučenca.

 

Do Ruska ich pozvali pri príležitosti 71. výročia víťazstva nad fašizmom. "Prišli sme na trojdňový medzinárodný turnaj. Ide o výber z klubov, od HC Košice cez Poprad, Brezno, Zvolen až po Bratislavu. Pozrieme si aj duel s Francúzmi a v pondelok odchádzame," dodal. V sobotu by si radi napravili chuť po neúspešnom piatkovom zápase svojich detí. "Na turnaji sme prehrali 1:12, tak dúfam, že to dnes naši hokejisti vrátia rovnakým pomerom Maďarom," uviedol hrdý otec z Brezna. Slovenská cesta šampionátom bude podľa neho náročná. "Bude to ťažké, veríme, že to chlapci dotiahnu čo najďalej."

 

Fanúšikovské priestory v okolí Jubilenyj nie sú najväčšie. Hlavný vstup na štadión sprevádzajú prísne bezpečnostné kontroly, po ktorých sú návštevníkom pripravené zábavné aktivity. Povedľa sa nachádza oficiálny fanshop s reklamnými produktmi, za ním fanzóna. Pred zápasom s Maďarmi ju síce "zaplavili" slovenskí fanúšikovia, v okolí sa však pohybovali aj početné skupiny Maďarov.

 

Slovenské tipy sa niesli v pozitívnom duchu. "Samozrejme, vidíme to na víťazstvo. To znamená 'ušmudlaných' 4:3," pousmial sa fanúšik Braňo. Následne poskytol aj "analytický rozbor". "Je to prvý zápas, budeme sa ešte trošku trápiť, na rozbeh by sme potrebovali niekoho silnejšieho. Maďari sú nepríjemný súper, ale určite vyhráme. Tri body budú," dodal.

 

S priateľmi na pánskej jazde toho v Petrohade zatiaľ veľa nestihol. "Len jednú slabú 'opicu'," netajil Miloš. Hoci je prvoradým cieľom hokejových nadšencov zábava, nezanevrú ani na bohatú ruskú kultúru. "Chystáme sa navštíviť pamiatky, napríklad Ermitáž. V pondelok sa ešte pozrieme do Moskvy, potom prídeme na ďalšie dva zápasy a vo štvrtok sa vrátime k našim milovaným manželkám," dodal s úškrnom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies