Slovenskí fanúšikovia sa zhodli: Walesania sú v prevahe, ale prehrajú

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 12:13 • 2 min
Slovenskí fanúšikovia sa zhodli: Walesania sú v prevahe, ale prehrajú

BORDEAUX - Slovenskí fanúšikovia sršia pred sobotňajším zápasom s Walesom optimizmom. Napriek tomu, že sú v uliciach Bordeaux vo výraznej menšine oproti priaznivcom ostrovného tímu, skalopevne sú presvedčení o víťazstve družiny trénera Jána Kozáka.

slovakia

left justify in out

Štefan a Veronika z Bratislavy merali dlhú 28-hodinovú cestu vlakom, aby videli naživo historickú premiéru slovenských futbalistov na EURO 2016, ktorej sa nevedia dočkať.

 

"Celkovo strávime vo Francúzsku 12 dní. Chystáme sa na všetky naše zápasy v skupine, okrem toho plánujeme navštíviť aj iné mestá, určite pôjdeme cestou do Lille do Paríža. Veľmi sa tešíme," povedal pre TASR niekoľko hodín pred zápasom s Walesom Štefan, ktorý verí vo víťazstvo Slovákov.

 

"Vyhráme 2:0 alebo 2:1. S Ruskom remizujeme a s Anglickom to bude otvorené. Včera v uliciach mesta mali waleskí fanúšikovia prevahu, preto si myslím, že dnes budú unavení a na tribúnach ich prekričíme," vtipkoval Štefan, ktorý si celú cestu do krajiny "galského kohúta" poctivo naplánoval. "Keď som dostal oznámenie od UEFA, že máme lístky na všetky zápasy, hneď som cez internet začal vybavovať celú logistiku zájazdu. Cesta nás zatiaľ stála 2000 eur a očakávam, že ešte ďalšiu tisícku tu minieme," počítal.

 

Mladý párik v piatok navštívil fanzónu v Bordeaux, kde na veľkoplošnej obrazovke premietali otvárací zápas turnaja medzi domácim Francúzskom a Rumunskom. "Keď dali Francúzi minútu pred koncom víťazný gól, tak sme nepočuli vlastné slová, bola tam atmosféra ako na štadióne. Celé Bordeaux žije futbalom, stretávame veľa fanúšikov Walesu, ale zatiaľ sú priateľskí, podali sme si s nimi ruky. Snáď nebudú takí agresívni ako Angličania v Marseille, ktorí tam robili výtržnosti," dúfal Štefan.

 

V metropole Akvitánska štrajkuje vyše polovica ľudí zamestnaných v dopravnom systéme. Električky premávajú v redších intervaloch. Logistické problémy pocítili na vlastnej koži aj turisti zo Slovenska: "Majiteľka bytu nám písala, že býva v inom meste, a že kvôli štrajku nás nemôže prísť ubytovať. Nechala nám však kód, ktorým sme sa dostali na ubytovanie. Zatiaľ je všetko v poriadku. Uvidíme, čo bude pár hodín pred zápasom. Keby náhodou nešla električka na štadión, tak si tých zhruba 6 kilometrov prejdeme pešo," dodala Veronika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies