Slovenskí fanúšikovia sa tešia na zápas proti Anglicku, bezpečnosť na štadiónoch je vraj zlá

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 16:48 • 2 min
Slovenskí fanúšikovia sa tešia na zápas proti Anglicku, bezpečnosť na štadiónoch je vraj zlá

SAINT-ÉTIENNE - Fanúšikovia slovenskej futbalovej reprezentácie v Saint-Étienne sa už nevedia dočkať pondelkového večerného súboja proti Anglicku (21.00) v rámci základnej B-skupiny ME vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

"Už aby sa hralo," vraví sedemdesiatnik Tomáš, ktorého stretávame v parku neďaleko Štadióna Geoffroya Guicharda aj s jeho známym, rovesníkom Pavlom. Na oboch čaká premiérová účasť na zápase futbalistov SR.

Dvojica z Martina so šálmi a tričkami v slovenských farbách v Saint-Étienne vôbec nemala byť. "Ako výhercovia jednej z čitateľských súťaží sme mali ísť na zápas proti Walesu do Bordeaux, náš preslávený let však zrušili. Na letisku sme vtedy boli s Hamšíkovcami aj manželkami našich futbalistov," objasňuje Tomáš, pridáva sa Pavol: "Súboj proti Anglicku nám ponúkli ako náhradu; myslím si, že sa zachovali korektne."

Pre Anglicko aj Slovensko ide o záverečné vystúpenie v základnej fáze ME. "Sokoli" majú na svojom konte tri body, Walesania v "béčku" tiež. Angličania získali v doterajšom priebehu štyri body, Rusi jeden. Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích priečok. "Mali sme získať bod proti Walesu, nemuseli sme sa teraz strachovať o výsledok. Mám pocit, že našim chlapcom v závere dochádzajú sily. Od Walesanov aj Rusov sme dostali gól v záverečných desiatich minútach. Dúfam, že to dnes bude lepšie," zamýšľa sa Tomáš, ktorý má jasno v otázke najlepšieho slovenského hráča počas doterajšieho priebehu šampionátu: "Marek Hamšík bol najlepší na trávniku v zápase proti Rusku, proti Walesu minimálne náš najlepší. Jeho gól Rusom, to bola fantázia."

Slováci aj Česi si v pondelok pripomínajú historický triumf na európskom šampionáte spred 40 rokov - zlatý Belehrad 1976. V rozstrele zo značky pokutového kopu proti SRN dal vtedy definitívu slávnym presným zásahom Antonín Panenka. "To bol pán futbalista. Sledovali sme to vtedy v televízii, jeho pamätný vršovický dloubák," spomína Tomáš, no vzápätí sa vracia do reality: "Betónovať nám až tak nejde, máme dobrých hráčov na protiútoky. Angličania by nás mohli podceniť a doplatiť na to." Pridáva sa Pavol: "Dnes istotne neprehráme. Myslím si, že zvíťazíme 2:1. Ak však dáme prvý gól, do polčasu pridáme ďalšie dva."

Tomáš a ani Pavol v súvislosti s cestou do Francúzska nepociťovali strach. "Neobávali sme sa nejakých hrozieb teroristických alebo iných útokov. Myslím si však, že organizátori nemajú bezpečnostné opatrenia dokonalé, inak by sa na štadióny nedostali svetlice a delobuchy," vraví Tomáš. Pavol konštatuje: "Niektorí z rodiny nás síce odhovárali, aby sme nešli, že sa nám môže niečo stať... no ja vravím: prežili sme všeličo, prežijeme aj toto."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies