Slovenskí europoslanci prišli zo 44. schôdzí eurovýboru na sedem rokovaní

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 13:13 • 2 min
Slovenskí europoslanci prišli zo 44. schôdzí eurovýboru na sedem rokovaní

BRATISLAVA - Slovenskí europoslanci využili možnosť zúčastniť sa na schôdzi Výboru NR SR pre európske záležitosti v tomto volebnom období sedemkrát. Výbor od roku 2012 zasadal 44-krát.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva zo štatistiky, ktorú TASR poskytla Kancelária NR SR, najčastejšie prišla do slovenského parlamentu Monika Smolková (Smer-SD), ktorá bola na piatich rokovaniach eurovýboru. Eduard Kukan (SDKÚ-DS) bol dvakrát a Katarína Neveďalová (Smer-SD), Vladimír Maňka (Smer-SD) a Jaroslav Paška (SNS) raz. Ostatní neprišli vôbec.

 

Práve na možnosť aktívne sa zúčastňovať na rokovaní eurovýboru odkázal europoslancov predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD), keď ho listom požiadali o možnosť vystupovať dvakrát ročne v pléne NR SR. Paška uviedol, že ak vznikne aktuálna potreba prediskutovať otázky EÚ, rokovací poriadok umožňuje, aby slovenskí europoslanci vystúpili, na druhej strane konštatoval, že súčasné znenie zákona o rokovacom poriadku im umožňuje podieľať sa na činnosti NR SR na pôde eurovýboru.

 

Europoslanci však už skôr upozorňovali, že Výbor NR SR pre európske záležitosti zasadá v nevhodnom čase, kedy sa ho spravidla zúčastniť nemôžu, lebo rokuje europarlament. Chceli preto zmeniť termín jeho rokovania. "Za päť rokov nám ani v tomto slovenský parlament nevyšiel v ústrety," povedala pre TASR Monika Flašíková Beňová (Smer-SD). Ako vhodný termín vidia piatok. Eurovýbor zasadal v tento deň raz (30.11.2012), ani jeden z europoslancov vtedy neprišiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies