Slovenskí dokumentaristi si zmerajú sily v Cinematik.

NETKY.SK • 23 August 2010, 13:06 • 2 min
Slovenskí dokumentaristi si zmerajú sily v Cinematik.

Slovenskí dokumentaristi si zmerajú sily v Cinematik. Kultúra Žánrovo rôznorodú a aktuálnu kolekciu celovečerných dokumentov predstaví v jednej zo svojich sekcií Medzinárodný filmový festival (MFF) Cinematk v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

img

Žánrovo rôznorodú a aktuálnu kolekciu celovečerných dokumentov predstaví v jednej zo svojich sekcií Medzinárodný filmový festival (MFF) Cinematk v Piešťanoch. Do Cinematik.Doc je zaradených osem filmov, ktoré bude posudzovať medzinárodná porota. Víťazný film získa hlavnú cenu Film Europe Award, spojenú s prémiou tisíc eur. TASR o tom informoval Peter Konečný z prípravného výboru MFF.
      O priazeň divákov a odborníkov sa bude uchádzať film Dobré ráno, Slovensko! režiséra Martina Hanzlíčka, mapujúci ponovembrový vývoj do prvých parlamentných volieb, Erotic Nation Petra Begányiho o príbehu majiteľa prvého sex shopu na Slovensku, Hranica Jaroslava Vojteka o rozdelenej obci Slemence.
      Súťažiť bude aj portrét tragicky zosnulého básnika Joža Urbana Malý zúrivý Robinson režisérky Tiny Diosi, pohľad na ženskú tému Mesiac v nás Diany Fabiánovej, cestopis Pavla Barabáša Mongolsko – v tieni Džingischána. Prihlásený je takisto film o knihárovi, ktorý viaže biblie Tri Biblie, dva osudy, jedna láska Jána Šudu a film Vojnové hry a muž, ktorý ich zastavil režiséra Dariusza Jablonskeho. Film je portrétom poľského dôstojníka Ryszarda Kuklińského, ktorý v období studenej vojny odovzdal dôstojníkom CIA viac ako 40.000 strategických dokumentov Varšavskej zmluvy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies