Slovenskí diaľkoví plavci chcú skončiť v strede štartového poľa

NETKY.SK • 4 August 2010, 06:54 • 2 min
Slovenskí diaľkoví plavci chcú skončiť v strede štartového poľa

Slovenskí diaľkoví plavci chcú skončiť v strede štartového poľa

slovakia

left justify in out

Hneď v úvodný súťažný deň jubilejných 30. ME v plaveckých športoch v Budapešti (4.-15. augusta) bude mať svoje zastúpenie aj Slovensko. Diaľková plavkyňa Alexandra Farkašová sa v stredu popoludní v areáli Balatonfüred predstaví v pretekoch na 5 km. Rovnakú trať absolvuje vo štvrtok aj Tomáš Vachan, jeho sestra Lucia bude štartovať na 10 km.
      Trio Slovákov odcestovalo do Budapešti so skromnými cieľmi, súrodenci Vachanovci i Farkašová idú predovšetkým zbierať skúsenosti. "Na Slovensku je diaľkové plávanie stále iba v plienkach, preto na ME v Budapešti nemáme veľké oči. Úspechom bude, ak sa naši reprezentanti v nabitej konkurencii umiestnia v strede štartového poľa. Ku kandidátom na medaily budú patriť predovšetkým plavci z Anglicka, Talianska, Ruska či Španielska," povedal pre TASR tréner Ivan Šulek, ktorý je v rámci SPF poverený sekciou diaľkového plávania.
      Farkašová štartovala vlani na MS v Ríme, na seniorskej Európe to však bude jej debut. "Počas víkendu na juniorskom európskom šampionáte v holandskom Hoorne Saša skončila už po 500 m, keď ju pri tlačenici kopli do hrdla. Lapala po dychu a nemohla pokračovať v pretekoch. Bitky nie sú na takýchto podujatiach ničím výnimočným, českej reprezentantke na poslednom kilometri stiahli okuliare. Organizátori ME v Budapešti prisľúbili, že pretekárov budú púšťať na 2,5 km okruh až po minúte, čím sa zníži riziko kolízií," dodal Šulek.
      
      program súťaží v diaľkovom plávaní:
      4. augusta:
      10.00 10 km muži, 16.00 5 km ženy /FARKAŠOVÁ/
      5. augusta:
      10.00 5 km muži /VACHAN/, 16.00 10 km ženy /VACHANOVÁ/
      6. augusta:
      16.00 5 km družstvá
      7. augusta:
      10.00 25 km muži
      8. augusta:
      10.00 25 km ženy

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies