Slovenskí chodci na Európskom pohári v Česku pohoreli

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 15:18 • 2 min
Slovenskí chodci na Európskom pohári v Česku pohoreli

BRATISLAVA - Nedeľné vystúpenie slovenskej chodeckej reprezentácie na 12. ročníku Európskeho pohára v Poděbradoch vyvoláva rozpaky. Hoci pre zranenia a choroby neštartovali najlepší Slováci (Matej Tóth, Anton Kučmín, Mária Czaková, Monika Hornáková) a pre materské povinnosti absentuje v celej sezóne i Mária Gáliková, výsledky v českom kúpeľnom mestečku boli slabšie, ako sa čakalo.

slovakia

left justify in out

Končili zväčša v závere výsledkových listín a s výnimkou 16-ročného Dubničana Ľubomíra Kubiša výrazne za osobnými rekordmi.

"Európsky pohár nemôžem v žiadnom prípade hodnotiť ako úspešný, aj keď naše očakávania neboli vzhľadom na absencie našich opôr veľké," skonštatoval šéftréner slovenskej chodeckej reprezentácie Matej Spišiak. „Ich neúčasť sa podpísala pod slabší výsledok celého tímu.“

Šéftréner vyzdvihol účinkovanie troch z osmičky nominovaných reprezentantov: "Cením si limit Mira Úradníka na ME do 23 rokov, takisto osobák juniora Kubiša na 10-kilometrovej trati a aj bojovnosť už 39-ročného amatéra Milana Rízeka, ktorý zašiel svoj štandard aj napriek žalúdočným ťažkostiam."

Za negatíva slovenského účinkovania v Poděbradoch označil Matej Spišiak fakt, že Slovákov neklasifikovali v tímovej súťaži mužov na 20 km, keďže jeho tretí člen Dušan Majdán preteky nedokončil, a taktiež diskvalifikáciu Lucie Čubaňovej na 20 km žien.

"Väčšine mládežníkov Európsky pohár nevyšiel, zaplatili nováčikovskú daň. Aj preto sme v tímových súťažiach juniorov a junioriek skončili medzi poslednými," povzdychol si Matej Spišiak. "Možno boli naši mladí príliš premotivovaní, čo sa negatívne prejavilo na ich koncentrácii i výkonoch. V tomto veku sa to občas stáva. Súčasný stav v našej chôdzi treba podrobiť analýze a prijať opatrenia, aby sa niečo podobné už nestalo na najbližších podujatiach, ktoré nás v tomto roku ešte čakajú."


Slováci v Poděbradoch - prehľad umiestnení:

Muži (20 km, 68 štartujúcich): 38. Milan Rízek 1:28:05, 41. Miroslav Úradník 1:28:43 - limit na ME do 23 rokov, Dušan Majdán sa vzdal, družstvá: Slovensko neklasifikované.

Ženy (20 km, 52 štartujúcich): Luciu Čubaňovú diskvalifikovali.

Juniori (10 km, 38 štartujúcich): 27. Ľubomír Kubiš 46:05 - osobný rekord, 33. Daniel Kováč 48:32, družstvá: 11. Slovensko (Kubiš, Kováč) 54.

Juniorky (10 km, 37 štartujúcich): 29. Klaudia Žárska 53:32, 33. Ema Hačundová 55:24, družstvá: 11. Slovensko (Žárska, Hačundová) 62.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies