Slovenskí basketbalisti nastúpia v príprave v Maďarsku aj s Gavelom

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 13:04 • 2 min
Slovenskí basketbalisti nastúpia v príprave v Maďarsku aj s Gavelom

KECSKEMÉT - Anton Gavel nastúpi po dlhšom čase za slovenskú basketbalovú reprezentáciu.

slovakia

left justify in out

Rozohrávač Bayernu Mníchov sa objaví v zostave Slovenska v stretnutiach proti Maďarsku v rámci prípravy na kvalifikačné stretnutia ME 2015. Gavel je s reprezentáciou SR už v maďarskom Kecskeméte, kde sa vo štvrtok a piatok uskutočnia dva prípravné súboje. Štvornásobný najlepší basketbalista SR vlani získal nemecký pas, aby nebol v klube považovaný za cudzinca, ale zároveň prišiel o slovenské občianstvo. "Nastúpi v oboch prípravných zápasoch. Jeho štart sme odkomunikovali aj s Medzinárodnou basketbalovou federáciou FIBA," uviedol manažér slovenskej reprezentácie Roman Adamčík.

 

Tréner Milan Černický má v Kecskeméte k dispozícii dvanásť hráčov. Spolu s asistentom Richardom Ďurišom so sebou do Maďarska vzali dvanástku Anton Gavel, Milan Žiak, Nenad Miloševič, Oliver Tot, Marek Kozlík, Marek Jašš, Tomáš Mrviš, Martin Bílik, Andrej Kuffa, Michal Baťka, Peter Šimek a Jakub Petráš. "Som rád, že môžeme odohrať dve kvalitné stretnutia a budem vidieť priamo v akcii viacerých hráčov. Peter Dorazil si doliečuje zranené chodidlo a Richard Körner išiel na kontrolu s kolenom do Česka, ale je možné, že sa k nám pripojí ešte priamo v Maďarsku," informoval reprezentačný tréner basketbalistov Slovenska Milan Černický. 

 

Štvrtkový súboj Maďarska so Slovenskom sa začne v Kecskeméte o 18.45 h, piatkový o hodinu skôr (17.45 h). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies