VIDEO Slovenskí atléti v Pekingu zažili rušné ráno: Na raňajkách chýba čaj, policajná razia v hoteli!

NETKY.SK • 18 August 2015, 14:51 • 2 min
VIDEO Slovenskí atléti v Pekingu zažili rušné ráno: Na raňajkách chýba čaj, policajná razia v hoteli!

PEKING - Od utorka je už všetkých 16 slovenských atlétov v dejisku 15. majstrovstiev sveta v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Ako posledné prileteli do čínskej metropoly štvorstovkárka Iveta Putalová a osemstovkárka Lucia Hrivnák Klocová. Jediné, čo chýba, je zatúlaná batožina chodca na 20 km Antona Kučmína, ale podľa šéftrénera SAZ Martina Pupiša sa už našla a čoskoro ju doručia za výpravou do hotela.

 


Slováci zažili rušné ráno, keď miestna polícia a vojaci prehľadali hotel Beijing Conference Center, jeden z troch, kde sú ubytované jednotlivé výpravy. "Neviem presne, o čo išlo, zrejme hľadali bombu alebo možno nejaké drogy či doping," uviedol Pupiš.


Slovenskí atléti v Pekingu ladia prípravu na šampionát, ktorý sa začne v sobotu 22. 8. a potrvá do nedele 30. augusta. "K dispozícii máme kvalitné ubytovanie, bazén, neďaleko park pre tréningy bežcov i chodcov a ďaleko nemáme ani tréningové štadióny," skonštatoval šéftréner.


Výhrady zo všetkých výprav sú zatiaľ k strave. "Na raňajkách chýba čaj a pre celý hotel bola k dispozícii iba jedna malá, asi 150-gramová, miska vločiek," informoval Pupiš.


Menšie zdravotné problémy - zrejme zo striedania klimatizovaných miestností s horúcim a vlhkým podnebím - hlásili v utorok výškar Matúš Bubeník a chodec Anton Kučmín. "Oboch škriabalo v hrdle, ale lekár Pavol Hajmássy nasadil hneď liečbu. Preto verím, že bude všetko v poriadku," nádejal sa Martin Pupiš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies