Slovenskí armwrestleri priniesli z majstrovstiev sveta 11 medailí

NETKY.SK • 9 September 2013, 16:32 • 2 min
Slovenskí armwrestleri priniesli z majstrovstiev sveta 11 medailí

GDYNIA - Slovenský výprava sa úspešne vrátila z najväčšieho šampionátu v histórii armwrestlingu s 11 medailami, z toho tromi zlatými.

slovakia

left justify in out

Do poľskej Gdynie si prišlo zmerať sily 1119 armwrestlerov zo 42 krajín sveta. Zo slovenských juniorských pretláčačov bodovali v kategórii do 18 rokov Rebeka Martinkovičová, a v kategórii do 21 rokov Dominik Glod a Michal Girášek.Talentovaná 18-ročná Rebeka Martinkovičová získala svoje prvé medaily na juniorských majstrovstvách sveta, v ženskej kategórii do 70 kg nenašla na ľavú ruku premožiteľku a suverénne si poradila aj vo finálovom zápase s Ruskou Dzerassou Karajevovou. Na pravú ruku Rebeka stačila na striebro, v napínavom finále ju porazila Ruska Polina Klimová. Rebeka už má doma štyri medaily z juniorských majstrovstiev Európy do 18 rokov, z toho dve zlaté. V budúcom roku už mladá armwrestlerka súťaží v kategórii juniorov do 21 rokov.

Dominik Glod v kategórii do 70 kg získal na obe ruky striebro, Michal Girášek v kategórii do 80 kg na pravú ruku bronz. V ženských seniorských kategóriách mali Slovenky dve  ostrieľané favoritky. Snežana Babajeva v kategórii do 50 kg získala na ľavú ruku bronz a na pravú striebro. Lucia Debnárová si v kategórii do 60 kg na ľavú ruku poradila so všetkými svojimi súperkami, a na pravú ruku prehrala finálový zápas so svojou dlhoročnou rivalkou Ruskou Ekaterinou Larinou. V mužoch senioroch bol najúspešnejším Slovákom Juraj Michalička v kategórii 110+ kg. Na ľavú ruku vyhral suverénne aj v opakovanom zápase s Rusom Artemom Grishinom a získal zlato, v zápasoch na pravú ruku sa mu podarila bronzová medaila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies