Slovenskí a českí vojenskí potápači absolvovali spoločný výcvik

NETKY.SK • 27 Január 2018, 11:34 • 2 min
Slovenskí a českí vojenskí potápači absolvovali spoločný výcvik

BRATISLAVA - Vojaci zo Ženijného práporu Sereď a Michaloviec a ich českí kolegovia zo Ženijného práporu Běchyne absolvovali tento týždeň spoločný výcvik v zimných podmienkach na Čiernej vode. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková, precvičili si spoločný postup pri riešení krízových situácií pod vodnou hladinou.

slovakia

left justify in out

Úlohy plnili v zmiešaných tímoch. “Hlavným cieľom spoločného výcviku je výmena skúseností, zručností a postupov pri riešení vojenských činností v uzatvorenom prostredí pod vodnou hladinou, pričom vojaci musia eliminovať najväčšie riziká,” uviedol veliaci poddôstojník ženijno-prieskumnej časty rtm. Michal Ščepko.

„Pre našich potápačov je spoločný výcvik so slovenskými kolegami vynikajúcou príležitosťou na získanie nových skúseností, a to predovšetkým pri práci s navijakom pod vodnou hladinou. Z hľadiska bezpečnosti je potrebné, aby potápač pod vodou nemal zbytočné veci. Mohli by zapríčiniť nehodu, mimoriadnu udalosť a ohroziť bezpečnosť, ale aj život potápača. A dôležité je, zimné potápanie si precvičíme za každých podmienok, a to aj v prípade, že je nad nami ľad,” doplnil práporčík Michal Strejc, ktorý je skúšobným komisárom Armády ČR pre potápanie. Zručnosti získané počas výcviku využijú vojenskí potápači predovšetkým v rámci domáceho krízového manažmentu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies