Slovenskí a českí turisti prežili brutálny prepad v Etiópii

NETKY.SK • 12 November 2016, 16:57 • 2 min
Slovenskí a českí turisti prežili brutálny prepad v Etiópii

PRAHA - Skupina šiestich slovenských a štyroch českých turistov sa 7. novembra stala v západnej Etiópii terčom brutálneho útoku niekoľkých ozbrojených lupičov. Turistov, ktorí boli v africkej krajine so slovenskou CK, zrejme Bubo Travel Agency, útočníci obrali o kreditné karty, finančnú hotovosť a iné cennosti.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes internetový server Novinky.cz, ktorému správu potvrdila Irena Valentová z Ministerstva zahraničných vecí ČR.


Podľa jej slov bola pri útoku zranená turistka zo SR, českí turisti vyviazli bez fyzickej ujmy na zdraví.
Útočníci postrelili pri incidente etiópskeho vodiča, ktorý po prevoze do nemocnice na následky zranení zomrel.
Všetci českí turisti sú podľa Valentovej slov už vo vlasti.


O prípade informoval i britský rezort diplomacie, podľa ktorého došlo k prepadu skupiny v Surme Worede pri Mizane.
Podľa slov riaditeľa spomínanej CK Ľuboša Fellnera, ktorého cituje český server, došlo k prepadu klientov CK Bubo v tzv. zelenej, absolútne bezpečnej zóne. V Etiópii zostal iba český sprievodca, ktorý čaká za dva týždne ďalšiu skupinu turistov.


Slovenskí i českí občania boli tak šokovaní prepadom, že žiadali o okamžitý návrat. Ten ambasády oboch krajín v spolupráci s CK zorganizovali napriek faktu, že najmenej jedna z poškodených osôb prišla aj o cestovné dokumenty.
Ministerstvo zahraničných vecí ČR už dlhší čas upozorňuje na zhoršenú bezpečnostnú situáciu v Etiópii, kde bol vyhlásený výnimočný stav v súvislosti s demonštráciami. Všetkým Čechom, ktorí sa tam chystajú, odporúča, aby veľmi starostlivo zvážili, či je nutné plánovanú cestu uskutočniť a pokiaľ áno, aby stále dbali na zvýšenú opatrnosť, informoval spomínaný internetový server.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona