Slovenskému volejbalistovi Gavendovi sa splnil sen, vyskúša si taliansku Serie A1

NETKY.SK • 18 August 2015, 14:17 • 2 min
Slovenskému volejbalistovi Gavendovi sa splnil sen, vyskúša si taliansku Serie A1

MILÁNO - Slovenský volejbalový reprezentant Filip Gavenda spravil významný krok v rámci svojej kariéry. Devätnásťročný univerzál (nar. 13. januára 1996), ktorý počas uplynulých troch sezón pôsobil v COP Trenčín, bude v súťažnom ročníku 2015/2016 hájiť farby účastníka najvyššej talianskej súťaže Serie A1 Revivre Miláno.

slovakia

left justify in out

"Som rád za túto príležitosť, bude to pre mňa úplne nová skúsenosť. Teším sa na pôsobenie v takom výbornom mužstve a aj na spoluprácu s vedením klubu," citoval Gavendu portál legavolley.it.

 

"Keď mi zavolali z Milána, bol som naozaj šťastný, pretože teraz viem, že všetka moja drina stála za to. Môžem povedať, že sa mi splnil sen. Je pre mňa cťou, že môžem byť súčasťou jednej z najlepších svetových súťaží. Som si istý, že mi to prinesie nielen nové skúsenosti, ale tiež rozšíri moje poznatky o tejto krásnej krajine a milých ľuďoch, ktorí v nej žijú. Som naozaj rád, že krásne Taliansko je krajinou, ktorá mi otvára dvere do sveta profesionálneho volejbalu," doplnil 200 cm vysoký Gavenda.


Gavendovými novými spoluhráčmi sú aj viaceré známe volejbalové mená - Taliani Giorgio De Togni, Matteo Burgsthaler a Daniele Sottile či bulharskí reprezentanti Todor Skrimov a Danail Milušev. Práve popri Miluševovi by mal Gavenda plniť úlohu druhého univerzála milánskeho klubu.


Filip Gavenda prešiel mládežníckymi reprezentačnými výbermi SR, debut v seniorskom národnom tíme absolvoval ako 17-ročný v júni 2013 v rámci Európskej ligy. V Revivre Miláno zanechal v uplynulej sezóne slovenskú stopu univerzál Milan Bencz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies