Slovenskej hokejovej extralige hrozí zánik

NETKY.SK • 27 Apríl 2013, 12:04 • 2 min
Slovenskej hokejovej extralige hrozí zánik

Trenčín - Pokiaľ sa Vláda SR a poslanci Národnej rady SR nezačnú okamžite zaoberať zmenou financovania športovej infraštruktúry a daňovej legislatívy v oblasti športu, hrozí zánik hokejovej extraligy.

slovakia

left justify in out

Na piatkovom stretnutí v Trenčíne sa na tom zhodli primátori miest, v ktorých sa hrá najvyššia slovenská hokejová súťaž.

Primátori nevylúčili, že sa sezóna 2013/2014 buď nezačne, alebo nedokončí. "Stretnutie ukázalo, že už dnes finančne podvyživené mestá dotujú ligu sumou viac ako štyri milióny eur. Bez podpory miest, sponzorov a fanúšikov by minimálne vrcholový šport už nemohol existovať. Preto je nespravodlivé, že z nedostatočnej podpory hokeja, resp. športu ako takého, sú obviňované práve samosprávy, ktoré by taktiež privítali, aby sa do financovania športovej infraštruktúry vo väčšej miere, okrem štátu, zapájali aj vyššie územné celky," uvádza sa v spoločnom vyhlásení.

Primátori ďalej žiadajú predstaviteľov SZĽH a Pro-Hokeja, aby zaviedli taký systém, ktorý umožní, aby dorastenecké a juniorské tímy nevypadávali zo svojich súťaží, pokiaľ ich A-mužstvo hrá extraligu. Zabezpečí sa tak lepšie a zmysluplnejšie dopĺňanie seniorských mužstiev vlastnými odchovancami. V nasledujúcich dňoch primátori dotknutých extraligových miest požiadajú listom o stretnutie s predsedom vlády SR Robertom Ficom, s ministrom školstva Dušanom Čaplovičom, ako aj najvyššími predstaviteľmi SZĽH a Pro-Hokeja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies