Slovenskej diplomacii sa v komunikácii s MR darilo celkom úspešne

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 12:52 • 2 min
Slovenskej diplomacii sa v komunikácii s MR darilo celkom úspešne

Slovenskej diplomacii sa v komunikácii s MR darilo celkom úspešne

slovakia

left justify in out

img

Slovenskej diplomacii sa celkom úspešne darilo hľadať oblasti spolupráce s Maďarskom, ako aj komunikovať s ním o otázkach, na ktoré majú obe krajiny iný názor. Myslia si to analytici z Inštitútu pre verejné otázky.
      Výčitky opozície, že vládna koalícia nedostatočne reaguje na nebezpečenstvo prichádzajúce z Maďarska pod vplyvom politiky tamojšieho premiéra Viktora Orbána, nie sú teda podľa nich celkom namieste. "My sa domnievame, že slovenskej diplomacii sa darilo celkom úspešne," poznamenal Martin Bútora.
      Okrem iného poukázal aj to, že Slovensko si získalo medzinárodnú podporu napríklad v súvislosti s novou maďarskou ústavou. "Toho ilustráciou bolo rozhodnutie Benátskej komisie," konštatoval.
      Opozícia neraz označila slovenskú zahraničnú politiku voči Maďarsku za slabošskú a ústupčivú. Podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič nedávno tvrdil, že je "mimoriadne chybná". Vláde Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) vyčítal, že za vrchol diplomacie sa v prípade Maďarska vydáva "nekritizovanie, mlčanie a neobhajovanie slovenských záujmov".
      Ministerstvo zahraničných vecí na obvinenia od sociálnych demokratov reagovalo tým, že Smer-SD nevie robiť inú zahraničnú politiku, než politiku napätia. Rezort diplomacie zároveň avizoval, že naďalej bude robiť zodpovednú zahraničnú politiku silného a sebavedomého Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona