Slovenské volejbalistky otočili stratený zápas! Rakúsko zdolali 3:2

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 08:37 • 2 min
Slovenské volejbalistky otočili stratený zápas! Rakúsko zdolali 3:2

POPRAD - Slovenské volejbalové reprezentantky si na turnaji prvého kola kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 v Poprade pripísali druhé víťazstvo, keď zdolali Rakúsko 3:2. V súboji sa však zverenkyne trénera Miroslava Čadu nečakane natrápili a otočili takmer stratený zápas, keď prehrávali 0:2 na sety a 13:17. Do tabuľky E-skupiny si pripísali dva body a sú na druhom mieste o bod za Gréckom, s ktorým sa stretnú v poslednom zápase v nedeľu o 18:00.

slovakia

left justify in out

Slovenky už neskončia horšie ako na druhom mieste, čo znamená postup do druhého kola kvalifikácie. O prvé miesto, znamenajúce postup do januárového tretieho kola, zvedú v nedeľu súboj s Gréckom.

1. kolo kvalifikácie MS 2014 v Poprade:

Slovensko - Rakúsko 3:2 (-22, -23, 23, 17, 12)

Zostavy:

SR: Viestová, Soaresová, Kuciaková, Pencová, Bramborová, Crkoňová, libero Valachová (Drobňáková, Kóšová, Kubová, Dudová). Tréner: M. Čada.
Rakúsko: Ehrhartová, Markovičová, Rimserová, Jankowská, Enzingerová, Wallnerová, libero Ma Li (Daxböcková, Schöttlová, Witschová). Trénerka: Z. Tlstovičová.

Priebeh zápasu:

Tréner Čada pomenil oproti prvému zápasu s Lichtenštajnskom zostavu a postavil základnú šestku. Rakúšanky začali lepšie, dobrým servisom a obranou zbierali body. Na prvom technickom timeoute viedli 8:6. Domáce volejbalistky sa trápili na príjme a za stavu 9:12 si tréner Čada vyžiadal timeout. Ten slovenským reprezentantkám pomohol a pri servise blokárky Pencovej vyrovnali na 12:12. Slovenky však nevedeli nájsť správny rytmus, robili chyby a Rakúšanky si vypracovali trojbodový náskok 19:16. V koncovke prehrávali Slovenky 19:23, ale po dvoch esách Pencovej znížili na 22:23. Rakúšanky si však dobre rozbehnutý set nenechali ujsť a vyhrali ho 25:22.

Ani úvod druhého dejstva Slovenkám nevyšiel. Rakúšanky boli poriadne nebudené a po ese smečiarky Markovičovej vyhrávali 8:6. Trápenie pokračovalo a po bloku Wallnerovej zvýšili hosťujúce hráčky náskok na päť bodov - 6:11. Slovenky sa nevedeli chytiť v žiadnej činnosti, slabo prihrávali a útočili a na druhom technickom timeoute prehrávali už 11:16. Domácim sa podarilo vyrovnať na 18:18 a dokonca viedli 22:21. V koncovke však zlyhali a Rakúšanky získali prekvapujúco aj druhý set.

V treťom sete vrátil Čada na ihrisko základnú zostavu. Slovenky viedli 3:1, ale mizéria pokračovala a po ese Enzingerovej a útoku Ehrhartovej bolo 6:3 pre Rakúsko. Nasledovala zmena na nahrávačskom poste, namiesto Viestovej prišla Dudová. Za stavu 13:9 pre hosťujúce hráčky vypadli svetlá v popradskej hale a 16 minút sa nehralo. Slovenky po nečakanej prestávke znížili na 13:15. Rakúšanky viedli 17:13, ale Soaresová tvrdým útokom znížila na 18:19 a po blokoch Dudovej a Crkoňovej sa v koncovke dostali Slovenky do vedenia 23:22. Divoký set nakoniec ukončila blokom Crkoňová, Slovenky ho vyhrali 25:23 a dostali sa späť do zápasu.

V štvrtom sete nechal Čada na ihrisku zostavu z úspešnej koncovky tretieho dejstva. Rakúšankam dochádzala para a domáce volejbalistky viedli 6:4. Slovenky sa zlepšili v každej činnosti a po bloku Crkoňovej viedli 8:5 a neskôr už 14:8. Slovenky vyhrali štvrtý 25:17 a zápas musel rozhodnúť tajbrejk. V piatom sete viedli Slovenky 9:6, ale onedlho prehrávali 11:12. V koncovke však predsa len uspeli, tajbrejk vyhrali 15:12 a dokončili obrat v divokom zápase.

Miroslav Čada, tréner SR: "Začiatok nám absolútne nevychádzal na podaní. Mali sme veľké problémy s obranou, ale aj v útoku, pretože súper riskoval servisom a ťažko sa nám hľadala hráčka, ktorá by sa presadzovala v útoku. Držala to len Crkoňová, čo je málo. Nadšene hrajúci súper vyberal neskutočné lopty v poli. Občas sa stáva, že keď favorit nezloží dve-tri lopty, tak zneistie a to bol dnešný prípad. Rakúšanky hrali na hranici svojich možností a my sme to dnes otočili len silou vôle."

Tabuľka E-skupiny:

1. Grécko 2 2 0 6:0 6

2. Slovensko 2 2 0 6:2 5

3. Rakúsko 2 0 2 2:6 1

4. Lichtenštajnsko 2 0 2 0:6 0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona