Slovenské vlaky sa idú modernizovať

NETKY.SK • 13 December 2018, 17:08 • 2 min
Slovenské vlaky sa idú modernizovať

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje na základe nového cestovného poriadku platného od začiatku decembra modernizovať vlakové spoje aj na východe našej krajiny. Na niektorých linkách majú dokonca premávať iba nové vlaky.

slovakia

left justify in out

Na východnom Slovensku sa jedná o železničnú sieť 2 tratí medzi mestami Košice, Prešov, Humenné, Moldava nad Bodvou a Medzilaborce.

Všetky spojenia medzi Košicami a Moldavou nad Bodvou plánuje ZSSK zabezpečiť modernizovanými jednotkami 813/913, ktoré sú vybavené aj kamerovým systémom a tromi označovačmi cestovných lístkov. 

 

"Vo vlakoch bude sprístupnené wifi pripojenie a taktiež je v nich možná preprava imobilných cestujúcich. Vozne budú tiež vybavené klimatizáciou, stojanmi na bicykle , elektrickými zásuvkami či USB portom," vyjadril sa hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

 

img

 

Tieto zmeny podľa hovorcu výrazne zvýšia komfort cestovania. Jazdný čas na tratiach do veľkej miery závisí predovšetkým od stavu koľajníc, ostrosti zákrut alebo ďalšej infraštruktúry. 

ZSSK plánuje v Košickom a Prešovskom samosprávnom kraji viac ako 380 prímestských vlakov. Kapacitný problém by to byť nemal, keďže sa tu náchadza 850 kilometrov železničných tratí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona