Slovenské veľvyslanectvá informujú o opatreniach pred COVID-19

NETKY.SK • 10 Marec 2020, 15:12 • 2 min
Slovenské veľvyslanectvá informujú o opatreniach pred COVID-19

BRATISLAVA - Veľvyslanectvo SR v Izraeli informuje občanov o tom, že v dôsledku šírenia ochorenia COVID-19 budú od utorka môcť do krajiny vstúpiť len izraelskí občania, osoby s trvalým pobytom v Izraeli a členovia diplomatického zboru akreditovaní v Izraeli.

slovakia

left justify in out

Situácia v Izraeli

"Cestujúci do Izraela s iným špecifickým cieľom môžu požiadať o povolenie na vstup na veľvyslanectve Izraela v zahraničí, ktoré bude vydávané na základe individuálneho posúdenia," uviedlo MZVaEZ SR s tým, že vzhľadom na uvedené vyzýva občanov na prehodnotenie cesty do Izraela až do odvolania. Okrem toho čaká takýchto ľudí aj 14-dňová povinná karanténa.

 

img

 

Prevencia v Grécku 

MZVaEZ SR tiež uviedlo, že veľvyslanectvo SR v Aténach odporúča slovenským občanom, ktorí cestujú do Grécka alebo sa už nachádzajú v krajine, dbať na dodržiavanie hygienických zásad odporúčaných hlavným hygienikom SR. "V súčasnosti neregistrujeme obmedzenia na cestovanie do Grécka vydané príslušnými gréckymi úradmi. Vzhľadom na závažnosť ochorenia však boli prijaté preventívne opatrenia na zabránenie jeho šírenia," uviedol rezort diplomacie.

 

img

 

Dodal, že medzi opatrenia patrí napríklad izolácia osôb, ktoré boli v kontakte s nakazenými, kontrola zdravotného stavu pasažierov prichádzajúcich do krajiny z oblastí výskytu nového koronavírusu či dočasné zatvorenie škôl, kde existuje podozrenie na výskyt nákazy. 

 

Taliansko je už v karanténe

V súvislosti so situáciou v Taliansku MZVaEZ SR odporúča slovenským občanom do Talianska necestovať. "V nadväznosti na vystúpenie talianskeho predsedu vlády Giuseppe Conteho 9. marca 2020 vo večerných hodinách s platnosťou od 10. marca 2020 sa celé územie Talianskej republiky vrátane ostrovov vyhlasuje do 3. apríla 2020 za chránenú zónu. Znamená to, že na územie krajiny nemožno vstúpiť ani z nej odísť," uviedol rezort diplomacie.

 

img

 

Slováci vracajúci sa domov

Občanom SR, ktorí smerujú z Talianska na Slovensko, MZVaEZ SR pripomína, že pri návrate do SR sú povinní kontaktovať všeobecného lekára telefonicky a informovať ho o cestovateľskej histórii. Následne budú umiestnení do povinnej 14-dňovej karantény.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona