Slovenské univerzity sa pripájajú k vzdelávaciemu programu, ktorý má zastaviť odliv mozgov

NETKY.SK • 19 Október 2017, 06:00 • 2 min
Slovenské univerzity sa pripájajú k vzdelávaciemu programu, ktorý má zastaviť odliv mozgov

BRATISLAVA - Osem vysokých škôl a univerzít z celého Slovenska sa zapojilo do programu Butterfly Effect. Cieľom je podporiť nápady mladých talentovaných ľudí, aby svoje projekty realizovali na Slovensku a neodchádzali do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Program našiel podporu v univerzitách a vysokých školách, ktoré formou získaných kreditov alebo individuálneho plánu umožnia svojim študentom doplniť si vzdelanie a rozvíjať svoju prax.

Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave (VŠVU), Fakulta masmediálnej komunikácie na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave a Fakulta elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity Košice našli spôsob, ako svojim študentom vyjsť v ústrety. Vďaka špeciálnym individuálnym študijným plánom sa môžu študenti naplno venovať tvorbe mobilných aplikácii v Apps Labe alebo hier v Games Labe. „Dôvodom spolupráce VŠVU na projekte Butterfly Effect bolo najmä posunutie školy smerom k technológiám, ktoré nie sú na pôde školy zastúpené. Zdalo sa nám príhodné uchopiť prostredníctvom tejto spolupráce digitálne technológie s kreativitou počítačových hier. VŠVU hľadá možnosti, ako prepojiť výučbu smerom ku kreatívnemu priemyslu s reálnou praxou,“ povedala prorektorka pre štúdium na VŠVU Jana Hojstričová.

Pilotný program, ktorý bude zameraný na mobilné aplikácie a hry, sa začína v januári 2018. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 22. októbra 2017. Do programu sa môže zapojiť študent či človek s praxou v jednej z troch hlavných disciplín, a to grafický dizajn, programovanie a obchod. O prijatí rozhoduje najmä motivácia uchádzačov, úroveň znalostí v danom odbore, osobnostné predpoklady a chuť na sebe pracovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies