Slovenské turistické destinácie sa presadzujú

NETKY.SK • 25 Január 2013, 08:20 • 2 min
Slovenské turistické destinácie sa presadzujú

Slovenské turistické destinácie sa presadzujú - Cestovanie Viac ako 400 vystavovateľov z 21 krajín od dnes prezentuje najzaujímavejšie turistické destinácie na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu u nás, ITF Slovakiatour 2013. Fakt, že slovenské turistické

slovakia

left justify in out

img


Viac ako 400 vystavovateľov z 21 krajín od dnes prezentuje najzaujímavejšie turistické destinácie na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu u nás, ITF Slovakiatour 2013. Fakt, že slovenské turistické destinácie sa čoraz viac presadzujú vo svetovej konkurencii ocenil počas uvítacieho príhovoru aj štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja František Palko.

Za prvých deväť mesiacov predchádzajúceho roka navštívilo Slovensko o 4,1 % viac zahraničných a o 6,2 % viac domácich turistov ako v rovnakom období roku 2011. Devízové príjmy z aktívneho zahraničného cestovného ruchu dosiahli za mesiac január až september roku 2012 nárast o 2,4 percenta. Dúfame, že túto pozitívnu štatistiku vylepšia ešte údaje za posledný kvartál 2012, do ktorého sa premietnu čísla o návštevníkoch slovenských zimných horských stredísk.

Štatistiky za prvých deväť mesiacov minulého roka  potvrdzujú rastúcu tendenciu domáceho cestovného ruchu ako aj  zvyšujúci sa záujem zahraničných turistov o spoznávanie Slovenska. Je to veľmi dobrý signál, že Slovensko konečne začína využívať svoj potenciál malej – veľkej krajiny,“ povedal F. Palko.

Na podporu domáceho cestovného ruchu sa tento rok zamerala najmä Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR), ktorá sa snaží prilákať návštevníkov veľtrhu do svojho stánku pestrou ponukou možností na strávenie zaujímavej a aktívnej dovolenky na Slovensku. Zaujať musí v konkurencii 400 vystavovateľov z 21 krajín, medzi ktorými sú napríklad Chorvátsko, Turecko, Maďarsko, Poľsko, Grécko, či Cyprus, ale aj vzdialenejšie a exotickejšie akými sú Brazília, Egypt, Jamajka, Namíbia.

Zdroj: MDVRR SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies