Slovenské trio v C1 do semifinále už z prvej kvalifikácie, Martikán bude mať opravu

NETKY.SK • 7 September 2018, 10:08 • 2 min
Slovenské trio v C1 do semifinále už z prvej kvalifikácie, Martikán bude mať opravu

SEU D´URGELL - Traja zo štyroch slovenských singlkanoistov si už z prvej kvalifikácie vybojovali postup do semifinále kategórie C1 na finálových pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v španielskom Seu d´Urgell (7.-9. 9.).

slovakia

left justify in out

 Najlepší spomedzi Slovákov bol Matej Beňuš na ôsmom mieste, Alexander Slafkovský bol desiaty a mladík Marko Mirgorodský sedemnásty. Do postupovej dvadsiatky sa nevošiel najskúsenejší zo slovenského kvarteta Michal Martikán, ktorý obsadil 30. priečku a bude mať opravný pokus v druhej kvalifikácii od 10.45 h.

"Cieľ bol postúpiť z prvej jazdy, nech to nemusím naťahovať. Jazdil som priemerne, nebolo to nič špeciálne. Viem, že mám rezervy, urobil som nejakú chybu, ale dostal som iba 2 sekundy," uviedol Matej Beňuš po prvej kvalifikácii v Španielsku.

Víťazom prvej kvalifikácie C1 sa stal Brit David Florence pred Nemcom Siderisom Tasiadisom a krajanom Ryanom Westleyom. Najlepšie trio absolvovalo trať bez trestných sekúnd. Slovák Slafkovský je líder priebežnej celkovej klasifikácie v C1M. Ak vo finále SP v Seu d´Urgell odrazí útoky súperov na čele s obhajcom Tasiadisom, po tretí raz sa stane celkovým víťazom Svetového pohára.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies