Slovenské tenistky privítajú Rusko. Moška: "Je to veľmi ťažký súper"

NETKY.SK • 20 September 2017, 16:37 • 2 min
Slovenské tenistky privítajú Rusko. Moška: "Je to veľmi ťažký súper"

LONDÝN - Rozhodol o tom stredajší žreb 1. kola II. svetovej skupiny budúcoročného Pohára federácie (10.-11. februára) v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), pri ktorom bolo Slovensko medzi nenasadenými tímami. Okrem Ruska ešte mohlo naraziť na Taliansko, Rumunsko alebo Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Zverenky kapitána Mateja Liptáka prehrali v apríli v baráži o účasť vo svetovej skupine na antuke v bratislavskom NTC s Holandskom 1:4 a nepostúpili medzi najlepšiu osmičku. Nádej zahrať si v roku 2018 medzi elitou definitívne zhasla na augustovom valnom zhromaždení ITF v Hočiminovom meste. Vo Vietname totiž neschválili návrh na rozšírenie svetovej skupiny z ôsmich na šestnásť tímov.

 

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška považuje Rusko za veľmi atraktívneho, no ťažkého súpera.

 

"Veľmi som si želal, aby sme v domácom prostredí privítali Taliansko, žiaľ, nevyšlo to. Rusky budú pre náš tím a kapitána Mateja Liptáka veľkou výzvou. Je to niekoľkonásobný víťaz Pohára federácie, ktorý dlho hral vo svetovej skupine. Rusko má hráčky na všetky povrchy a výborného debla. Ak však nastúpime v najsilnejšom zložení, máme šancu dosiahnuť dobrý výsledok. Myslím si, že zápas sa bude hrať na harde, ktorý našim dievčatám najviac vyhovuje. Všetko však bude závisieť od konzultácii medzi hráčkami, kapitánom a vedením STZ. Uvidíme, v akej forme prídu Rusky po Australian Open," povedal  Moška.

 

Hrať sa bude na Slovensku na základe pravidla o reciprocite.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona