Slovenské technické múzeum dosiahlo vlani rekordnú návštevnosť

NETKY.SK • 17 Február 2013, 19:17 • 2 min
Slovenské technické múzeum dosiahlo vlani rekordnú návštevnosť

Takmer 85.000 návštevníkov si prezrelo v minulom roku expozície a výstavy v Slovenskom technickom múzeu (STM) v Košiciach a jeho pobočkách. Oproti roku 2011 to bolo o 24 percent viac, informoval TASR námestník pre propagáciu a služby STM Ján Melich. Za rekordným nárastom návštevnosti vidí najmä niekoľko vydarených výstav a podujatí, ako aj zvýšenú aktivitu v marketingovej činnosti múzea.

slovakia

left justify in out

"Nepochybne najväčšej pozornosti verejnosti sa v minulom roku tešila výstava Leonardo da Vinci – geniálny vynálezca, ktorú v Košiciach videlo takmer 20.000 návštevníkov. Úspech malo aj prezentačné podujatie pre rodiny s deťmi v Múzeu letectva, tradične silná bola celoeurópska akcia Noc múzeí," konštatoval dnes pre TASR Melich. Súčasný návštevník je podľa neho náročný, očakáva zaujímavý obsah v atraktívnej forme s kvalitnou propagáciou, sprievodnými podujatiami a výrazným prepojením na nové médiá a internetovú komunikáciu. 

STM na tento rok pripravuje niekoľko zaujímavých podujatí. Okrem novej reinštalovanej expozície Počiatky letectva a leteckej techniky do roku 1945 v Múzeu letectva pripravuje nosný projekt, ktorým je výstava Majstri ducha. Tá príťažlivým spôsobom prezentuje 47 slovenských osobností z oblasti matematicko-fyzikálnych, technických, prírodovedných a lekárskych vied. Výstava je multimediálna, interaktívna a vo veľkej miere korešponduje s obsahovou náplňou odborných predmetov základných, stredných a vysokých škôl. Vystavené zbierkové predmety a dokumentačný materiál v klasickej podobe dopĺňajú videorámy a miestnosť s premietacou plochou, kde sa záujemcovia môžu zoznámiť so sériou dokumentárnych filmov k prezentovaným osobnostiam. 

"Tento projekt bol úspešne prezentovaný pred pár rokmi v Slovenskom národnom múzeu v Bratislave a my veríme, že aj vďaka podpore ministerstva kultúry sa ho podarí dostať do Košíc. O to viac, že v tomto roku Košice vďaka projektu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) očakávajú zvýšený záujem najmä zahraničných turistov a my chceme tento predpoklad využiť na propagáciu Slovenska a jeho vynikajúcich osobností," vysvetlil Ján Melich.

Pod STM so sídlom v Košiciach patrí viacero pobočiek ako košické Múzeum letectva, Múzeum dopravy v Bratislave, Kaštieľ v Budimíre či Múzeum J. M. Petzvala v Spišskej Belej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona