Slovenské predsedníctvo v Rade EU priblížilo prácu Bruselu ľuďom

NETKY.SK • 3 Október 2016, 10:05 • 2 min
Slovenské predsedníctvo v Rade EU priblížilo prácu Bruselu ľuďom

Bratislava - Slovenské predsedníctvo v Rade Európskej úniepriblížilo prácu Bruselu ľuďom na Slovensku. Zhodujú sa na tom viacerí slovenskí europoslanci.

slovakia

left justify in out

"Slovensko a jeho štátna správa vrátane Národnej rady sa poeurópštila. Podarilo sa vzbudiť záujem ľudí o EÚ a snáď sa to prejaví v ďalších eurovoľbách," povedal József Nagy z Mosta-Híd. Ocenil aj zabezpečenie bratislavského summitu lídrov EÚ.

 

Aj Moniku Flašíkovú Beňovú (Smer-SD) teší, že sa Slovensko hlási k EÚ a vďaka predsedníctvu sa únia priblížila k ľuďom. Samotné predsedníctvo je však pre ňu len administratívna záležitosť. "Slovensko ju zvláda slušne, primerane, nič nepokazilo," zhodnotila.

 

Podobný názor má aj Boris Zala. "Predsedníctvo je len správa EÚ. Neznamená to, že má Slovensko niečo priniesť," poznamenal a zároveň vyzdvihol bratislavský summit, hoci jeho výsledky boli podľa neho skromné.

Podľa Eduarda Kukana sa Slovensko ujalo predsedníctva "veľmi efektívne". Zatiaľ nepočul žiadnu kritiku v tejto súvislosti. Súhlasí, že predsedníctvo je len správa vecí únie. Lepšie ju podľa neho robia menšie krajiny, akou je aj Slovensko.

 

Anna Záborská z KDH je spokojná s prezentáciou programov v pléne aj vo výboroch Európskeho parlamentu. Verí, že Slovensko do konca predsedníctva, teda do konca roka, nič nepokazí. Jana Žitňanská (NOVA) verí, že predsedníctvo pomôže priblížiť ľuďom prácu Európskej únie.

 

Slovenské predsedníctvo začalo dobre aj podľa Ivana Štefanca z KDH a Pála Csákyho z SMK. Vladimír Maňka (Smer-SD) hovorí dokonca o vysokej profesionalite. "Slovensko si hanbu nerobí," vyhlásil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona