Slovenské poštové známky získali v roku 2018 rekordný počet ocenení

NETKY.SK • 18 December 2018, 18:16 • 2 min
Slovenské poštové známky získali v roku 2018 rekordný počet ocenení

BRATISLAVA - Slovenské poštové známky získali v roku 2018 rekordný počet ocenení na medzinárodných výstavách. Slovenská pošta v utorok oslavuje Deň poštovej známky a filatelie, ktorý venuje práve najkrajším slovenským poštovým známkam tohto roka. Informovala špecialistka pre styk s verejnosťou Slovenskej pošty Eva Rovenská.

slovakia

left justify in out

"Tohtoročné medzinárodné ocenenia poštových známok vydaných Slovenkou poštou potvrdzujú nielen ich kvalitu, ale aj silu tradície slovenskej filatelie. Na Slovensku máme výnimočných, svetovo uznávaných umelcov, ktorým patrí veľká vďaka a uznanie za to, že sa na ich vyhotovení podieľajú," povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

 

V súťaži o najkrajšiu známku sveta Nexofil Award 2018 v Madride sa poštová známka Umenie: Oltár sv. Jakuba v Levoči umiestnila na druhom mieste v kategórii Najlepší hárček poštovej známky na svete. Rovnako druhé miesto získala emisia tejto známky v súťaži organizovanej asociáciou štátnych tlačiarní poštových známok v Paríži.

 

Známka je súčasťou hárčeka, ktorého rozmery sú v porovnaní s predchádzajúcimi vydaniami dvojnásobné, vďaka čomu ide o najväčší rytý hárček poštovej známky na svete. Autorom jej grafického dizajnu je akademický maliar Vladislav Rostoka, rytinu vyhotovil František Horniak. Okrem ceny generálneho riaditeľa Slovenskej pošty známka získala aj ďalšie ocenenia ministra dopravy a výstavby SR, ktoré sú každoročne udeľované v kategórii Najkrajšia známka a Najkrajšia rytina poštovej známky.

 

 

Druhé miesto v súťaži o Najkrajšiu oceľovorytinovú známku sveta získala poštová známka 500. výročie reformácie. Nemenej prestížne bolo aj druhé miesto v súťaži o najkrajšiu rytú známku EÚ v Bruseli, na ktorom sa táto známka umiestnila.

 

Jedno z najvýznamnejších ocenení v roku 2018, zlatú medailu v triede "A" Svetovej poštovej únie na 35. ázijskej medzinárodnej výstave MACAO 2018 získala Slovenská pošta za filatelistický exponát Good Idea Slovakia. Exponát prezentoval poštové známky vydané Slovenskou poštou za posledné tri roky. Exponát, pozostávajúci zo 16 hárkov formátu A4, vychádzal z konceptu oficiálnej štátnej prezentácie "Dobrý nápad Slovensko", realizovanej od roku 2016 Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies